• Iedere dag begint bij mij met een gezond ontbijt. Meestal is dat een smoothie met het fruit dat we in huis hebben en een bakje yoghurt met (zelfgemaakte) muesli. Maar nu het voor mij vakantie is heb ik lekker de tijd om wat nieuwe receptjes uit te proberen. Dit zijn mijn succes nummers van afgelopen dagen.

  Zoete hüttenkäse met noten en fruit

 • Dit ontbijt met hüttenkäse maakte ik niet zo lang geleden voor het eerst. En het behoort nu al één van mijn favoriete ontbijtjes! Hüttenkäse past uitstekend in een verantwoord voedingspatroon en het is rijk aan eiwitten. 

  Ingrediënten:

  • 150 gram hüttenkäse
  • aardbeien/blauwe bessen/frambozen of ander fruit dat je in huis hebt
  • hazelnoten/amandelen of andere noten en/of gedroogd fruit dat je in huis hebt
  • 1 eetlepel honing
  • eventueel een scheutje melk

  Doe de hüttenkäse in een kom en voeg daar eventueel een scheutje melk bij. Roer er vervolgens de honing door heen. Was je fruit en doe dit in de kom, samen met wat noten en eventueel wat gedroogd fruit. Heel simpel, maar super lekker!

  Volkoren toast met ei, avocado en cherrytomaatjes

 • Dit ontbijtje maak ik geregeld in het weekend. Maar ook op door de weekse dagen, als ik doorgaans wat meer haast heb, schrap ik dit ontbijtje niet zomaar van mijn menu. Op door de weekse dagen kook ik de avond van tevoren gewoon alvast wat eieren, zodat ik ze 's ochtends zo uit de koelkast kan pakken. Het liefst eet ik dit ontbijtje op de geroosterd volkoren broodje, maar dat hoeft natuurlijk niet. Het is maar net wat ik in huis heb en waar ik zin in heb.

  Ingrediënten:

  • 1 of 2 sneetjes volkorenbrood
  • 1 of 2 gekooke eieren
  • 1 rijpe avocado
  • cherrytomaatjes
  • peper en zout

  Ik denk dat ik dit recept eigenlijk niet hoef uit te leggen. Je hoeft de eieren natuurlijk niet te koken. Het is ook lekker om je eieren te pocheren of te bakken.

  Havermout banaan-ei pannenkoeken

 • Tenslotte mag dit ontbijtje natuurlijk  niet ontbreken! In een eerder artikel deelde ik al het recept met jullie voor banaan-ei pannenkoeken. Super lekker en ook nog eens heel snel gemaakt. Het enige wat ik de laatste tijd anders doe is 1 cup havermout aan het recept toevoegen. Verder doe ik alle ingrediënten in een blender, in plaats van de banaan en ei met een vork te prakken, zodat je geen last hebt van stukjes havermout in de pannenkoeken. 


 •  

   

 • 3 Reacties

  Mmm de havermout pannenkoeken lijken me heerlijk!!

  Reageer

  Zulke pannenkoekjes maak ik ook wel eens, heerlijk! :)

  Reageer

  Die toast ziet er lekker uit! Ik ontbijt (bijna) altijd met yoghurt, fruit en zelfgemaakte granola. Als ik dan een paar dagen oversla mis ik het al. Vind het een heerlijke start van de dag. Maar een smoothie zo nu en dan vind ik ook erg lekker.

  Reageer