• Actieve spelletjes voor in de zomervakantie

  18 jul 2014 | Lifestyle

 • Als zomerse temperaturen aanbreken ben ik weer net een kind. De spelletjeskast gaat open, op zoek naar actieve spelletjes voor buiten. Ik vind het super leuk en gezellig om met vrienden of familie actief lol te hebben. Het liefst met water in de buurt en de barbecue aan. In deze blogpost introduceer ik jullie aan een aantal wat minder bekende spelletjes, maar laat ik ook een paar bekendere spelletjes niet onbenoemd die geweldig zijn om van je luie strandstoel af te komen.

  Waboba Bal

  De Waboba ball is een bal die stuitert over het water. De bal heeft een doorsnede van 6 centimeter, waardoor hij goed in je hand ligt. Je kunt natuurlijk gewoon lekker overgooien in het water met je vrienden, maar er zijn ook allerlei spelletjes mee te verzinnen. In deze engelstalige handleiding worden 21 verschillende spelletjes uitgelegd die je kan spelen met de Waboba ball. Ook op YouTube staan er enorm veel filmpjes wat je met de Waboba ball zoal kan doen. De Waboba ball is een echte beach- en funsport en is onder andere te koop bij Otto.nl. De Waboba Pro is een snelle bal die je met grote precisie kan gooien. De Waboba Pro het beste te gebruiken als je de zee of een meer opzoekt. De Waboba Blast is een makkelijkere bal, die het meest geschikt is voor kinderen en fijn is voor in het zwembad. De Waboba Extreme is een goede allrounder voor als je een bal zoekt die snel is en goed kan stuiteren over het water.

  Jeu de Boules

  Actieve-spelletjes-buiten-3

  Dit spel kent hoef ik niet uit te leggen. Het is een klassieker en roept bij mij leuke jeugdherinneringen op. Mocht je naar een Franse camping gaan dan kom je sowieso niet om een potje jeu de boules heen.

  Suppen

  Actieve-spelletjes-buiten-4

  Vorige zomervakantie waren Leonard en ik in Canada om familie te bezoeken en zijn we voor het eerst gaan suppen. Tot dan toe had ik nog nooit van suppen gehoord. We vonden het echt super gaaf om te doen! Suppen staat voor Stand Up Paddle boarden. Je staat bij het Suppen op een groot surfboard en met een peddel beweeg je je voort. In het begin sta je misschien wat onwennig op het surfboard, maar al snel vind je je balans en vlieg je als het ware over het water heen. In Nederland zijn er steeds meer mogelijkheden om een surfboard en peddel te huren en te gaan suppen. Het is zeker een aanrader om eens te gaan doen!

  Slackline

  Actieve-spelletjes-buiten-2

  Oké. ik heb dit nog nooit geprobeerd. Maar het lijkt me wel heel gaaf om een keer te doen: slacklining. In Amerika is slacklining al heel populair. Een slackline is een brede rubberen band die je spant tussen twee bomen. Het is vervolgens de bedoeling als een koorddanser van de ene naar de andere kant te lopen. Ik ben benieuwd of dit heel moeilijk is. Het schijnt in ieder geval heel goed te zijn voor je balans, coördinatie en concentratie. Een complete Slackline set is te koop bij Otto.nl. Deze set bestaat uit een 15 meter lange band van 5 centimeter breed, twee beschermstukken voor de bomen, een tas en een instructieboekje.

  Frisbee

  Actieve-spelletjes-buiten

  De frisbee. Nog een klassieker zou je denken, maar tegenwoordig heb je zoveel variaties op de frisbee. Er bestaan wedstrijdfrisbees, die super hard gaan en die je met een grote precisie kan gooien. Er zijn glow-in-dark frisbees, frisbees waar confetti uit komt (voor tijdens een feestje), frisbees die zorgen voor een waterspektakel en noem maar op. Zelf hebben we een aerodynamische frisbee, die je echt heel ver kan gooien. Bevalt super goed! Je moet alleen wel even de ruimte opzoeken, want voor je het weet ligt hij weer in het water of in de bosjes.

  Welke buitenspelletjes speel jij in de zomer?

  Bron foto 1: Flickr.com

  Bron foto 2: Waboba.com

  Bron foto 3: Flickr.com

  Bron foto 4: Flickr.com