• Wereldberoemd zijn ze: de toespraken van TED Talks. Miljoenen mensen raakten al geïnspireerd door de innovatieve ideeën van sprekers van TED. De sprekers hebben maximaal 18 minuten de tijd om ‘de presentatie van hun leven’ te geven over hun gebied van expertise, een bepaald project, of iets waarvan zij vinden dat het een idee is dat bijdraagt aan een betere wereld. Geen theoretische zware kost, maar toegankelijk voor iedereen die het horen wilt.

  Er zijn al heel wat TED Talks gehouden over fitness en gezondheid. En ik heb er ook al een behoorlijk aantal gezien. Hoog tijd daarom om jullie op de hoogte te brengen van mijn top 10 TED Talks voor een fit en gezond leven.

  Christopher McDougall: Are We Born to Run?

  Christopher McDougall is ervan overtuigd dat de mens gebouwd is om zich voort te bewegen. Twee miljoen jaar geleden rende de mens al om te overleven. Het rennen zit in onze genen, ook al zijn we het veelal verleerd. Bekijk dit inspirerende filmpje om gemotiveerd om meteen een stuk te gaan hardlopen!

  David Blaine: How I held my breath for 17 minutes

  Eerlijk is eerlijk, het overgrote deel van deze video dacht ik: deze man is gek. David Blaine is een illusionist die 63 uur in een blok ijs overleefde en 35 uur op een pilaar stond van 50 cm breed en 30 meter hoog. In deze video vertelt hij hoe hij trainde om het Guinness World Record te verbreken door 17 minuten zijn adem in te houden onder water. De training heeft hem heel wat bloed, zweet en tranen gekost. Inspirerend hoe een man koste wat kost zijn doel wilt behalen. Tip van mijn kant: stel jezelf alleen geen doelen die jezelf in gevaar brengen.

  Matt Cutts: Try something new for 30 days

  Matt Cutts raadt iedereen aan 30 dagen lang steeds iets nieuws te ondernemen. Je zal super gave ervaringen opdoen die je als mens een stuk rijker zullen maken. Probeer eens 30 dagen lang yoga uit, of heeft kickboksen of golfen je altijd al leuk geleken? Matt is van  mening dat 30 dagen precies lang genoeg is het ook werkelijk vol te houden, maar kort genoeg als je het misschien toch niets vindt.

  Ben Saunders: Why bother leaving the house?

  Ben Saunders was de jongste persoon die naar de Noord Pool skiede. Hij is een echte poolreiziger. In deze TED Talks vertelt Ben waarom hij van mening is dat apps en workouts die je thuis uitvoert ‘je van het leven beroven’. Het echte leven bevindt zich volgens Ben buitenshuis. Ik ben het niet helemaal met Ben eens, maar ik denk wel dat Ben een punt heeft en dat het goed is zo veel mogelijk buiten te sporten

  Amy Cudy: Your body language shapes who you are

  Amy Cud is een sociaal psycholoog en onderzoekt hoe mensen over elkaar oordelen en elkaar beïnvloeden. Je lichaamstaal vertelt volgens haar veel over hoe je jezelf voelt. Een kleine verandering in hoe je staat kan je een stuk meer zelfvertrouwen geven en helpen om minder stress te ervaren.

  Jamie Oliver: Teach every child about food


  Jamie Oliver vertelt gepassioneerd over zijn strijd tegen obesitas bij kinderen. Hoe komt het dat er zoveel kinderen tegenwoordig te dik zijn? Een belangrijke oorzaak is volgens Jamie onwetendheid over voedsel. Belangrijk is daarom kinderen van jongs af aan te leren hoe je met voeding om moet gaan.

  Graham Hill: Why I’m a Weekday Vegetarian

  De wetenschap is er volgens Graham Hill nog steeds niet over uit: is het eten van vlees schadelijk voor je lichaam? Graham begrijpt dat veel mensen het eten van vlees niet kunnen opgeven. Maar waarom moet het alles of niets zijn? Graham doet het voorstel voortaan door de weeks geen vlees meer te eten en je in het weekend te belonen met een lekker biefstukje of een portie saté.

  Dan Buettner: How to Live to be 100+

  Gemiddeld kan een menselijk lichaam 90 jaar overleven, maar de meeste mensen overlijden 12 jaar eerder dan dat. Dan Buettner ging met deze gedachte voor National Geographic op onderzoek uit en ontdekte vier gebieden waar mensen een veel langere levensduur hebben. Het geheim om vitaal oud te worden gaat volgens Dan Buettner verder dan alleen genen of het maken van gezonde keuzes. Hij gelooft dat sociale interacties en cultuur eveneens essentieel zijn voor een gezond lang leven.

  Dean Ornish: Healing Through Diet

  Volgens Dean Ornish kan je lichaam zichzelf niet alleen genezen, het wilt zichzelf ook genezen. Het maken van gezonde keuzes zorgt er niet alleen voor dat je langer leeft, het maakt je leven ook beter. Mensen zouden een gezonde levensstijl niet alleen moeten leiden om af te vallen. Mensen moeten zich beseffen dat een gezonde levensstijl van invloed is op je algehele gezondheid en helpt je bovendien vele gezondheidsproblemen voor te zijn.

  John Wooden: The Difference Between Winning and Success


  John Wooden weet wat het is om te winnen. Als coach van het UCLA basketball won hij met zijn zijn team meerdere seizoenen in zijn meer dan 40 jaar durende loopbaan. Winnen staat volgens hem echter niet gelijk aan het hebben van succes. Discipline, leiderschap en hard werken zijn volgens hem essentiële succesfactoren.

 • 3 Reacties

  Deze ga ik komende week eens even lekker op mijn gemak bekijken. Heb ik iets om de tijd te doden in t ziekenhuis!

  Reageer

  Deze ga ik komende week eens even lekker op mijn gemak bekijken. Heb ik iets om de tijd te doden in t ziekenhuis!

  Reageer

  Hoi Eline, Je moet er inderdaad even de tijd voor nemen, maar ze zijn zeker inspirerend! Heel veel succes met je operatie! Groetjes, Angela

  Reageer