• DIY: zelf desinfecterende spray maken voor je fitness spullen

    20 okt 2014 | Lifestyle Tips
  • Je fitnesskleding gaat na elke sportsessie de was in. Tenminste, dat neem ik aan. Vaak geldt dit helaas niet voor je overige fitnessspullen. Je sporttas, yogamat en gewichtjes kunnen voor je het weet behoorlijk nasty worden, door de verzameling van zweet dat zich er ophoopt. Bah! Gelukkig bestaat er een gemakkelijk trucje om deze bacteriënhaard tegen te gaan. Het is namelijk heel simpel om zelf een desinfecterende spray te maken om je spullen fris en schoon te houden.

  • De ingrediënten voor deze DIY desinfecterende spray zijn helemaal natuurlijk en eco-vriendelijk. Het enige wat je er voor nodig hebt is een klein spray flesje, water en etherische tea tree olie. Tea tree olie heeft een natuurlijke anti-bacteriële en schimmelwerende werking. Het is onder andere verkrijgbaar bij De Tuinen. Het spray flesje op de foto had ik al een tijdje liggen en heb ik bij de Etos of de Hema gehaald. Verder kan je om de desinfecterende spray lekker te laten geuren ook nog etherische lavendel olie gebruiken, of een andere olie die jij lekker vindt ruiken. 

    Het spray flesje giet je bijna vol met water. Ik gebruikte water uit de kraan, maar nog beter is het om gedestilleerd water (te koop bij de drogist) of bronwater te gebruiken. Voeg hier vervolgens 4 druppels tea tree olie en 2 druppels lavendel olie aan toe. Even schudden en je zelfgemaakte desinfecterende spray is klaar voor gebruik! Behalve je fitness spullen kan je de desinfecterende spray natuurlijk ook voor heel veel andere dingen gebruiken. Je kan het bijvoorbeeld gebruiken om je toetsenbord of afstandbediening op te frissen.