• Review: Eet jezelf mooi slank en gelukkig van Amber Albarda

    24 jun 2011 | Eten Reviews
  • Kennen jullie het boek Eet jezelf mooi slank en gelukkig van Amber Albarda? Het is een boek dat ik al een tijdje in huis heb en waar ik nog steeds erg enthousiast over ben (samen met nog vele anderen). Binnenkort komt Amber met een vervolg, namelijk het ‘Eet jezelf mooi slank en gelukkig Kookboek’. Amber Albarda introduceert in Eet jezelf gezond slank en gelukkig een gezonde manier van leven die je zelf geheel of geleidelijk kan gaan volgen. Ze stelt voor alles wat je tot nu toe hebt geleerd over eten te vergeten. Volgens haar houden alle bestaande methodes en systemen om af te vallen namelijk niet of nauwelijks rekening met het ritme en de regels van je lichaam. Haar boek zal je slimmer leren eten, waardoor je onder andere slanker en energieker wordt. Het motto van het boek is eigenlijk: ‘je bent wat je eet’. Dat klinkt misschien cliché, maar na het lezen van dit boek ben ik er van overtuigd dat het ook echt klopt. Voeding wordt in ons lichaam aangewend om cellen en weefsel te onderhouden en zo nodig te vervangen. Wat je doel ook is -meer energie, een betere huid, een slankere taille, een betere weerstand of een gelijkmatiger en beter humeur- voeding is het antwoord. Jij bent je eigen bouwpakket. Amber leert je daarom hoe je lichaam reageert op voeding, wat de regels van je maag zijn, wat het verschil is tussen echt en nep voedsel, waarom diëten niet werken en wat haar grote gezondheids-succes-formule is.

  • Het leuke aan ‘Eet jezelf mooi slank en gelukkig’ is dat je mag blijven genieten van af en toe een ongezonde snack. Als de basis goed is en je weet je doet, dan mag je van Amber best smokkelen. 

  • Ik moet bekennen dat ik zelf mijn levensstijl niet drastisch heb veranderd aan Amber’s adviezen. Voor het lezen van het boek at ik al redelijk gezond en gaf ik al de voorkeur aan biologische onbespoten groente en fruit. Daarnaast kan ik van bepaalde producten als melk en tarwebrood simpelweg geen afstand doen. Toch raad ik aan het boek te kopen, omdat na het lezen van Eet jezelf mooi slank en gelukkig je meer bewust bent van wat je eet. Ik gebruik het boek dan ook als een soort naslagwerk en inspiratiebron en ik kijk dan ook uit naar nieuwe Eet jezelf mooi slank en gelukkig kookboek.