• In de blogwereld komen met regelmaat ‘tags‘ voorbij. Met deze tags leer je de persoon achter de blog nóg beter kennen, doordat antwoord wordt gegeven op vragen die anders niet zo snel beantwoord zouden worden. Op de blog van mijn collega blogger Esmee zag ik de Fit & Health tag voorbij komen. Een uitgelegen kans om voor het eerst eens mee te doen aan een tag!

  1. Aan welke sporten doe je?
  Mijn vader is tennisleraar, dus zolang ik me kan herinneren speel ik tennis met veel plezier. Dit jaar ben ik ook weer begonnen aan de voorjaarscompetitie van de KNLTB. En we zijn kampioen geworden! We promoveren daarom volgend jaar naar de 3e klasse. Super gaaf! Verder loop ik regelmatig hard in het Amsterdamse Bos en doe ik thuis (met name als het minder mooi weer is) fitnessoefeningen. Daarnaast vind ik het ook leuk om aan yoga te doen en trek ik af en toe een baantje door te zwemmen.

  2. Favoriete oefening?
  Ik vind het heel relaxed om gewoon thuis in alle rust oefeningen te doen. Meestal grijp ik dan naar een fitness-dvd. Lekker makkelijk. De 30 day shred DVD van Jillian Michaels is al jarenlang mijn favoriet: 30 minuten goed zweten. Je wisselt steeds een cardio-oefening af met een krachttraingsoefening, waardoor je echt een totale body workout doet. Ideaal!

  3. Ontbijt?
  Door de weeks heb ik altijd haast. Meestal wordt het een kommetje yoghurt met muesli met een kopje thee. Eenmaal op het werk eet ik nog één of twee broodjes. In het weekend trakteren Leonard en ik elkaar op een uitgebreid ontbijt: een gezonde (groene) smoothie, afbakbroodjes en een vers eitje van de kippen van Leonard’s ouders.

  4. Welke work-out nummer staat nu bij je op repeat?
  ‘Lets get physical’ van Olivia Newton John. Echt een heerlijk jaren ’80 nummer, waar ik geen genoeg van kan krijgen.

  5. Wat vind je makkelijker: gezond eten of sporten?
  Dit vind ik echt een moeilijke vraag. Ik heb zo m’n periodes. Soms heb ik met beide moeite, soms ook helemaal niet. En soms heb ik een periode waarin ik super goed bezig ben met eten, maar niet met sporten. En andersom.

  6. Gebruik je voedingssupplementen?
  Ik ben van mening dat je in principe alle voedingsstoffen die je nodig hebt voldoende kan halen uit een gezond en gevarieerd eetpatroon.  Alleen als ik echt een hele zware training heb gedaan, drink ik af en toe wel een proteïneshake om goed te herstellen.

  7. Beste fitspiration?
  Mijn blog en blogs van anderen! Door het schrijven van nieuwe artikelen voor Fitness Chicks raak ik altijd enorm geïnspireerd om te sporten en gezond te eten. En het lezen van verhalen van anderen vind ik heel inspirerend!

  8. Cheatmeal?
  Ik ben echt van de hartige snacks. Chips en een patatje speciaal zijn wel echt mijn ‘cheatmeals’.

  9. Fijnste sportoutfit?
  Als je aan het sporten bent mag je kleding niet ‘in de weg zitten’. Het mag daarom niet knellen en het moet goed vocht afvoeren. Bij mij komt het meestal neer op een zwarte legging met een luchtige top.

  10. Gebruik je sport en/of health apps?
  Bij vlagen. Ik kan helemaal fan zijn van een app en vervolgens een maand later weer helemaal links laten liggen. Op dit moment gebruik ik geen app.

  11. Grootste irritatie tijdens het sporten?
  Mijn schoenen moeten goed zitten! Als mijn voeten op één of andere manier pijn doen, irriteert mij dat mateloos.

  12. Hoeveel paar sportschoenen heb je?
  Ik heb twee paar hardloopschoenen, één paar fitnessschoenen en een paar schoenen van North Face die ik gebruik voor hikes tijdens vakanties. Verder heb een een berg met sneakers, maar die combineer ik eigenlijk alleen met casual outfits.

  13. Drie dingen waar je niet zonder kunt?
  Op nummer één sowieso mijn familie en vrienden. Zij zijn het aller belangrijkst in mijn leven. Verder vind ik het belangrijk om altijd een uitdaging te hebben. Dat kan een hardloopwedstrijd zijn in de nabije toekomst, maar ook op persoonlijk vlak wil ik uitdagingen aangaan. Voor Fitness Chicks ben ik bijvoorbeeld steeds vaker in contact met professionele bedrijven en bezoek ik persevents. Iets wat nieuw voor me is, maar wat ik ook heel leuk vind. Als 3e punt… ja toch mijn iPhone. Daar ben ik behoordlijk verslaafd aan…