• FitAddict Louella veranderde haar levensstijl en verloor 30 kilo!

  3 jul 2017 | Interviews Sport
 • Louella Bartnig (24), blogster van FitAddict.nl, gooide haar leven om. Ze leefde ongezond, was anti-sport en woog ruim 90 kilo. Dat moest anders. Ze onderging in een periode van iets meer dan een jaar een enorme transformatie en verloor daarbij ruim 30 kilo. Fitness Chicks interviewde haar over dit proces. Lees verder voor haar verhaal.

 • Waar schrijf je over op FitAddict.nl?

  Fitaddict.nl is opgericht voor alle dames die de beste versie van zichzelf willen worden. Op eigen kracht zonder gekke methoden, rare supplementen of dure programma’s. Ik geloof dat iedereen kan afvallen als je het maar graag genoeg wilt. Je moet er genoeg tijd in willen investeren. Want alleen op die manier ontdek je wat voor jou werkt en kan je er een leefstijl van maken. Op mijn blog geef ik dagelijks tips, advies en duidelijke informatie over alles wat met fitness en een gezonde leefstijl te maken heeft. Ik wil op deze manier mijn lezeressen helpen een stukje bij beetje dichter bij hun droomlichaam te komen.

 • Ben je altijd een fanatieke sporter geweest?

  Ik doe aan Fitness en Bodybuilding, maar ik ben zeker niet altijd een fanatieke sporter geweest. Voorheen leefde ik onwijs ongezond en woog ik te zwaar (90 kilo). Ik was zo gezegd 'anti sport' en haatte alles wat daarmee te maken had. Op de middelbare school had ik een hekel aan gym en alle activiteiten daar omheen. Ik was niet atletisch en scoorde nooit goed voor sport. Ik voelde me ongemakkelijk en verstopte mezelf in grote shirts en wijde sportbroeken. Nu loop ik vol zelfvertrouwen in leggings en nauwsluitende tops. Heerlijk contrast en ik ben mezelf nog altijd dankbaar voor de dag dat ik ben begonnen met mijn gezonde leefstijl. Ik zou voor geen goud meer terug willen. Ik doe het momenteel al 3,5 jaar en ik houd deze leefstijl nog altijd zonder problemen vol. 

 • Houd je op dit moment een bepaald voedingspatroon aan?

  Een goed voedingspatroon vind ik voor mezelf erg belangrijk. Van maandag tot vrijdag eet ik gezond en clean. Ik doe aan meal prepping, dus alles maak ik van tevoren klaar. Ik eet zo’n 1600-1650 calorieën per dag. Soms iets meer, soms iets minder. Ik eet nu tijdelijk zo weinig omdat ik aan het droog trainen ben. In het weekend heb ik 1 dag waarop ik alles mag eten wat ik wil. De ene keer is het een hele cheatday; de andere keer is het alleen één cheatmeal. Als ik bijvoorbeeld een zaterdag thuis werk gun ik mezelf één ongezonde maaltijd. Voor de rest van die dag eet ik clean. Als ik leuke dingen ga doen, zoals winkelen in de stad, dan is het vaak cheatday. Gewoon een dagje lekker buiten de deur eten en het gezellig hebben met degene met wie ik aan het winkelen ben! Ik vind steeds meer balans in mijn voedingspatroon en dat is echt een heel fijn gevoel.

 • Hoe blijf je gemotiveerd? Waar haal jij inspiratie vandaan?

  Nieuwe doelstellingen en uitdagingen houden me scherp. Ik focus me daarbij echt op mezelf. Op dit moment wil ik bijvoorbeeld graag leren de handstand vanuit stilstand te doen. Wat ik vervolgens doe, is zoeken op internet en op Social Media naar hoe ik dit kan leren. Door het andere mensen te zien doen krijg ik inspiratie en motivatie. Vervolgens stel ik mezelf een doel en doe ik alles om deze doelstelling te behalen. Je kunt van mij altijd 100% inzet verwachten. Ik denk dat dit ook een heel belangrijk aspect is. Als je iets heel graag wilt, zet dan een doel en ga er ook echt voor. Zet het op nummer 1 en maak het zó belangrijk dat je er gewoon niet om heen kunt. Ik plan bijna alles rondom mijn trainingen en eet de hele week clean (op één dag na), omdat ik weet dat dit voor mij werkt. 

 • Hoe ziet jouw ideale dag eruit qua sport en voeding?

  Mijn ideale dag zou zijn: vroeg uit de veren, lekker werken aan mijn blog, vóór de lunch gesport hebben en een 5 kilometer run gedaan hebben. Dan een heerlijke high protein maaltijd eten en ’s avonds genieten van een goed gevulde Pokébowl (mijn favoriete eten op dit moment!)

 • Heb je op sportief/health gebied nog doelen? Wat is jouw ultieme doel?

  Ja, zoals ik eerder al vertelde ben ik nu bezig met de handstand en om leniger te worden. Daarbij is mijn ultieme doel om gelukkig met mijn lichaam te zijn. En om blij te zijn met mijn shape. Na 3,5 jaar af en aan cutten, bulken, cutten, bulken etc. vind ik het ook tijd worden om een keer te kunnen zeggen: nu ben ik gelukkig. Maar omdat ik steeds wil verbeteren en altijd wil blijven groeien kan dit best nog wel een uitdaging voor mezelf zijn. Puur omdat ik steeds aspecten van mezelf zie die beter kunnen of die nog meer ontwikkeld kunnen worden. Dat is natuurlijk goed, maar de vraag is: wanneer kan ik een tijd consistent blijven en ‘blij zijn met wat ik heb?’ Dat moet ik nog leren en dat is dus ook een doelstelling! 

  Wil je meer weten over Louella, haar routines en haar verhaal? Neem dan zeker een kijkje op FitAddict.nl