• Food haul: boodschappen bij de Marokkaanse supermarkt

  12 aug 2014 | Eten Tips
 • Mijn ouders weten vaak de leukste adresjes in Amsterdam en omstreken. Geregeld vertelden ze over een Marokkaanse supermarkt waar ze vaak heen gaan. Van de week ging ik eindelijk met mijn ouders mee naar de Marokkaanse supermarkt. Wauw, het was werkelijk een foodwalhalla! Kijk met me mee wat ik allemaal voor boodschappen inkocht.

 • Moet je eens kijken hoeveel soorten olijven ze er verkopen! Leonard is gek op olijven, dus ik wist dat ik hem hiermee heel blij ging maken! En het is ook nog eens helemaal niet duur. Een kilo olijven kost slechts €3,49. Je mag zelf een mix samenstellen voor deze prijs: zwarte of groene olijven, gevuld met paprika of kaas, noem maar op. Dat is wel wat anders dan de gewone supermarkt, waar je voor een klein bakje dezelfde prijs kwijt bent. 

 • Nog meer lekkers! Gevulde champignons, gevulde paprika's, humus... Jammie!!

 • De afdeling met zoete lekkernijen. In dit schap vond ik een smeerseltje met noten en honing. Een vriendelijke meneer vertelde mij dat het heel zoet is en dat je het kan eten bij de koffie op een toastje. Dat klonk als echt iets voor mij, dus dat ging in mijn boodschappenmandje.

 • Amandelen, walnoten, gedroogde vijgen en dadels. Lekker om 's ochtends te combineren met een bakje yoghurt en muesli!

 • Mijn boodschappen:

  • Marokkaans brood
  • Ingemaakte citroentjes
  • Bulgur
  • Het smeerseltje met noten en honing
  • Rode paprika
  • 3 gele perziken
  • 3 tomaten
  • Aardbeien
  • Amandelen
  • Walnoten
  • Dadels
  • Gevulde groene en zwarte olijven
  • Munt

  Voor alles bij elkaar was ik iets meer dan 20 euro kwijt. Het smeerseltje met noten en honing was het duurst. Dat kostte iets van €4,50. Voor de rest waren de boodschappen echt helemaal niet duur! Van de munt heb ik al heel wat kopjes verse munt thee gemaakt. Lekker!

 • Koop jij wel eens spullen bij de Marokkaanse supermarkt? Leonard en ik willen er snel weer heen gaan, dus laat vooral weten als je nog aanraders hebt!


 • 2 Reacties

  Ziet er allemaal erg smakelijk uit!

  Reageer

  Marokkaanse en Turkse supermarkten zijn echt super leuk. Ze hebben dan ook van alles.

  Reageer