• Fitness DVD review: Get ripped van Jillian Michaels

    18 okt 2011 | Reviews Sport
  • In Nederland is Jillian Michaels nog niet echt bekend, maar in Amerika is ze als fitness coach/personal trainer echt een fenomeen. Sinds de succesvolle tv-show 'the Biggest Loser' (die nu begonnen is aan zijn 12e seizoen) heeft ze veel Amerikanen geïnspireerd af te vallen en gezond te leven. Haar boeken, dvd's en video-games zijn inmens populair. En ja, ook ik ben fan sinds ik voor het eerst begon aan haar 30 day shred workout.

  • Jillian Michaels stond in de eerste plaats bekend om haar genadeloze aanpak als personal trainer. Als een sergeant schreeuwde ze op tv naar de deelnemers van 'the Biggest Loser'. Niet echt een lieverdje zou je op het eerste gezicht zeggen. Toch wist ze het publiek voor zich te winnen. Haar aanpak wérkte en leverde geweldige resultaten op. Inmiddels heeft Jillian met gastoptredens bij o.a. Ellen Degeneres en Rachael Ray en met haar nieuwe programma 'Losing it' een gebalanseerder imago weten neer te zetten. Jillian: "Ik wil mensen geluk laten vinden via een gezonde levensstijl. Daarbij doel ik niet alleen op een goed dieet en lichaamsbeweging. Dit zijn namelijk slechts 'tools' om goed in je vel te zitten".

  • Jillian Michaels heeft inmiddels zeven workout dvd's uitgebracht: 30 day shred, Banish fat boost metabolism, No more trouble zones, Yoga Meltdown, Shred it with weights, 6 week six-pack en Ripped in 30. Het zijn echte no-nonsense workouts, waarbij hard gewerkt moet worden. De workouts (behalve Yoga Meltdown) zijn gebaseerd op haar 3-2-1 methode. Dit houdt in dat steeds een cyclus herhaald wordt van 3 minuten cardio, 2 minuten spierversterkende oefeningen en 1 minuut buikspieroefingen. De workouts duren niet lang, namelijk zo rond de 30 minuten. Het is dan ook de bedoeling dat je de hele workout 100% blijft geven. Elke dvd kent 2 of 3 workouts, welke oplopen in zwaarte. Ze zijn daardoor geschikt voor zowel de beginnende sporter als voor de gevorderde sporter.

  • De workouts van Jillian Michaels werken naar mijn idee écht. Het zijn allemaal korte, maar super intensieve workouts. Na een workout ben ik helemaal bezweet en heb ik het gevoel dat ik ook echt goed bezig ben geweest. De oefeningen en instructies zijn helder en eenvoudig en Jillian weet je tijdens de workout steeds te motiveren net dat beetje extra te geven. Als je op zoek bent naar een korte en krachtige trainingen, dan zijn de dvd’s van Jillian Michaels zeker aan te raden. De workouts kosten je weinig tijd en bovendien zorgen ze ervoor dat je vet verbrandt én spieren opbouwt. De dvd’s zijn onder andere te koop bij Amazon.co.uk (alleen met credit card).