• TotalFit stuurde mij een aantal weken geleden een traagschuim hoofdkussen toe om uit te testen! Voor een goede nachtrust is een goed kussen dat je hoofd en nek ondersteunt belangrijk. Traagschuim hoofdkussens zou voor een grote spreiding van het drukoppervlakte moeten zorgen, waardoor de druk op gewrichten en ruggengraat gelijkmatig wordt verdeeld. Uiteindelijk moet dit zorgen voor een rustiger en diepere slaap. Leonard was de gelukkige om het kussen te testen. Hij heeft vaak last van nekklachten, dus hij was heel benieuwd of het traagschuimkussen dit kan verminderen. Hij heeft het kussen nu ruim 4 weken getest. Tijd voor een review!

  NASA traagschuim

  In de jaren 70 ontwikkelde NASA een druk-absorberend materiaal om astronauten te ondersteunen en te beschermen tijdens het opstijgen. Sindsdien hebben wetenschappers het materiaal verder ontwikkeld om te gebruiken in slaapproducten, zoals kussens en matrassen. Traagschuim is temperatuurgevoelig, waardoor het zich vormt naar de contouren van je hoofd. Het moet ongemak verminderen dat wordt veroorzaakt door drukpunten. Doordat de druk wordt herverdeeld kom je als het goed is in meest comfortabele slaaphouding te liggen.

 • Leonard's ervaringen

  Leonard heeft vaak last van een vastzittende nek als hij ’s morgens wakker wordt. “Waarschijnlijk heeft dat te maken met mijn zittend beroep, waarbij ik vaak lange dagen in dezelfde houding achter mijn laptop zit. Mijn werkplek staat goed afgesteld, maar toch ontstaat er spanning in mijn schouders en nek. Vervolgens gaat mijn nek vastzitten en dat veroorzaakt hoofdpijn. Dat merk ik overdag, maar vaak juist ook ‘s morgens”. Leonard heeft tot nu toe altijd een gewoon synthetisch kussen gebruikt, maar de laatste vier weken heeft hij het traagschuimkussen mogen testen en dat bevalt goed: “Wat vooral prettig is, is dat je voelt dat je nek wordt ondersteund door het kussen. Je hoofd zakt namelijk iets in het kussen, door het gewicht van je hoofd, maar onder je nek zakt het kussen niet in.” Op deze manier ondersteunt het traagschuimkussen zowel het hoofd als de nek. Leonard is een zijslaper en heeft daarom behoefte aan een hoog kussen: “Het traagschuimkussen wordt standaard geleverd als een hoog kussen. Ik weet dat je er plukken traagschuim uit kunt halen om het kussen minder dik te maken, maar omdat ik op mijn zij slaap vindt ik het wel prettig. De kussen heeft ongeveer de hoogte van mijn schouder, waardoor mijn hoofd vanuit mijn ruggengraat in een rechte lijn op het kussen ligt. Op mijn vorige kussen maakte mijn hoofd als het ware een knik naar beneden. Dan legde ik vaak nog een arm onder mijn kussen. Het nadeel daarvan was dan weer dat ik vaak wakker werd met een slapende arm.” Het traagschuimkussen bevalt tot nu toe goed: “De laatste tijd wordt ik prettiger wakker. Mijn klachten zijn nog niet helemaal weg, maar wel afgenomen.”

 • Specificaties van het TotalFit hoofdkussen

  • 100% ClimaBest vezels verantwoordelijk voor een snelle vochtafvoer.

  • Hoes wordt met rits geleverd en is wasbaar tot 60 graden Celsius.

  • Vulling van Vifit traagschuim vlokken

  • Afmeting kussen: 60 x 40 centimeter

  • Hoogte kussen: ca. 15 cm (in hoogte aanpasbaar door vulling van traagschuim vlokken)

  • Het TotalFit traagschuim kussen kost €59,-

 • Proefslapen

  Wanneer je bij TotalFit een kussen of matras bestelt kunt je altijd eerst 14 dagen gratis thuis proefslapen. Bent je tevreden dan betaal je simpel veilig achteraf via iDeal, Creditcard of overschrijving. Niet tevreden over het product, dan wordt het binnen 14 dagen zonder extra kosten weer opgehaald. Bij TotalFit kan je op deze manier geheel vrijblijvend gratis thuis in je eigen omgeving proefslapen. Zo weet je zeker dat je een juiste aankoop doet.