• Er stralend uitzien na het sporten ( 20% korting op gezichtsverzorging bij The Body Shop)

  25 jul 2014 | Beauty Lifestyle

 • ‘If you still look cute after a workout, you didn’t train hard enough’. Ik ben het wel eens met deze stelling. Als je aan het sporten bent, moet je je niet druk maken om je uiterlijk. Zweten en een rood gezicht krijgen: het hoort erbij. Het geeft mij juist extra voldoening om een zweetdruppeltje op de grond te zien vallen. Blijkbaar is de workout effectief geweest! Maar als je eenmaal gedoucht hebt, wil je er wel weer gewoon ‘cute’ en verzorgd uitzien. Bij deze daarom een aantal beautytips om na het sporten er in no-time weer stralend uit te zien.

  Let op hygiëne tijdens het sporten

  Fitnessscholen en sportclubs kunnen een enorme bacteriehaard zijn. Door meerdere mensen wordt gebruik gemaakt van de aanwezige faciliteiten, waardoor bacteriën en vuil zich ophopen. Let daarom op je hygiëne en zorg ervoor dat je altijd gebruik maakt van een schone handdoek. Verder is het raadzaam je haar in een staart te dragen, of er tenminste voor te zorgen dat het niet in je gezicht hangt. Op die manier zal je veel minder met je vieze handen aan je gezicht komen. Make-up dragen tijdens het sporten is over het algemeen ook niet goed voor je huid, omdat het ervoor zorgt dat je poriën verstopt raken. Laat je huid ademen tijdens het sporten, zodat alle afvalstoffen in je lichaam goed afgevoerd kunnen worden. Draag je tijdens het sporten een zonnebril, haarbandje of pet? Zorg dan voor dat je deze accessoires ook regelmatig wast of schoonmaakt, want ook daar kunnen bacteriën en vuil zich ophopen. Tenslotte is het verstandig tijdens het douchen altijd slippers te dragen.

  Afkoelen na een workout

  Om een rood gezicht na het sporten enigszins tegen te gaan, is het belangrijk je lichaam weer lekker te laten afkoelen. Zoek een koel plekje op in de schaduw en pak er een verkoelend drankje bij. Het is niet aan te raden vol bij de airconditioning te gaan staan, omdat de schok daarvan voor je lichaam te groot is. Ik vind het zelf heel lekker om na het sporten onder een koude douche te gaan staan. Is een koude douche te heftig voor je, dan kan je ook proberen het water steeds iets koeler te zetten terwijl je er onder staat.

  Verzorg jezelf met fijne beautyproducten

  Na al dat harde werk is het tijd om jezelf te verwennen door je huid te verzorgen met fijne producten. Ik ben geen beauty-expert, maar dit is wat ik gebruik als ik uit de douche ben gestapt:

  1. Reinigingsdoekjes

  In de eerste plaats vind ik het fijn om mijn gezicht nog eens extra te reinigen met een reinigingsdoekje om opgedroogd zweet en restjes mascara goed te verwijderen. Reinigingsdoekjes zijn superhandig om mee te nemen in je sporttas en het is bovendien heel gebruiksvriendelijk. Even met een doekje over je gezicht en klaar ben je. Het liefst gebruik ik milde reinigingsdoekjes die geen agressieve ingrediënten bevatten.

  Gezichtverzorging-reinigingsdoekjes

  Foto: 1. Vitamin E gentle cleansing wipes (The Body Shop) 2. Tea Tree cleansing wipes (The Body Shop) 3. Yes to carrots cleansing wipes.

  2. Dagcrème

  Als ik na het douchen geen crème op mijn gezicht smeer voelt mijn huid de hele dag trekkerig aan. Op dit moment gebruik ik de GinZing dagcreme van Origins die ik heel fijn vind. De Vitamine E dagcreme van The Body Shop vind ik ook heel fijn en heb ik al eerder eens geprobeerd. Denk dat ik toch weer ga overstappen, omdat ik het prijsverschil toch best groot vind.

  Gezichtsverzorging-dagcreme

  3. Make-up: concealer, BB-cream en mascara

   

   

  Gezichtsverzorging-make-up

  Zoals je wellicht al in de titel van deze blogpost hebt gezien kan je nu met 20% korting gezichtsverzorgingsproducten bestellen bij The Body Shop! De kortingscode is exclusief te vinden bij Kortingscode.nl. Ook is er een kortingscode te vinden om je bestelling gratis te laten verzenden. De kortingscodes zijn niet met elkaar te combineren. Wil je weten welke producten passen bij jouw specifieke huidtype? Dan kan je hier de skincare test doen van The Body Shop.

 • 2 Reacties

  Ik ga nooit naar de sportschool maar ik doe mijn fitnessoefeningen gewoon thuis. Dan maakt het gelukkig niet zo veel uit dat ik wat zweet en rood uitsla :-) Maar ik vind je make-up picks wel erg goed gekozen.

  Reageer

  Handig artikel met fijne tips! En sowieso liefde voor de body shop. :)

  Reageer