• Gisteren heb ik echt een heerlijk gezonde mediteraanse lunch gemaakt. Het bestond uit in driehoekjes gesneden tortillawraps, gerookte zalm, zelf bereide yoghurtdip en kant en klare humus van de natuurwinkel. Het idee voor dit recept kreeg ik van Culy.nl. Een site waar letterlijk het water uit de mond van loopt. Het originele recept heb ik wel een beetje aangepast omdat ik het sneller en makkelijk klaar wou hebben. Daarom had ik bijvoorbeeld het zelfgemaakte turks brood vervangen voor (meergranen) tortillawraps.

  Lees verder voor hoe ik de yoghurtdip heb gemaakt.

  Al de ingrediënten voor deze lunch zijn gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar. Lekker makkelijk! Ik heb voor deze mijn boodschapjes bij de Albert Heijn gedaan, zoals je ziet :-)

  Voor de yohurtdip heb je nodig:

  • een bakje griekse yoghurt
  • komkommer
  • peterselie (vers is het lekkerst, maar ik heb gedroogde peterselie gebruikt)
  • dille of munt (vers of gedroogd)
  • 1 el geraspte citroenschil
  • 1 tl olijfolie
  • peper en zout

  Van de komkommer heb ik uiteindelijk maar een kwart gebruikt. Ik vind het lekker om de binnenkant van de komkommer voorzichtig een beetje uit te hollen, zodat je alleen het harde gedeelte overhoudt. Je kan zelf kiezen of je de schil van de komkommer eraf haalt of eraan laat. Net wat jij wil! Vervolgens snijd je de komkommer in zo dun mogelijke plakjes.

  Doe vervolgens alle ingediënten in een kom en roer alles goed door elkaar.Vergeet voordat je de citroen gaat raspen hem wel eerst goed schoon te boenen.

  Snijd de een stuk of 3 tortilla’s in driehoekjes en warm ze op in de magnetron. Zet de zalm, yoghurtdip, een paar partjes citroen, de humus en wat cherrytomaatjes op tafel en eet smakelijk!