• Huur een crosstrainer, hometrainer of loopband!

  23 sep 2014 | Sport Tips
 • Heb jij er wel eens aan gedacht een crosstrainer, loopband of hometrainer te huren? Als je tijdelijk over een fitnessapparaat wilt beschikken, omdat je bijvoorbeeld moet revalideren of als je er niet zeker bent of een fitnessapparaat je wel gaat bevallen, kan het huren ervan een stuk voordeliger zijn dan het te kopen. Als ik eenmaal bevallen ben, lijkt het mij bijvoorbeeld heel handig om na verloop van tijd een crosstrainer in huis te hebben. Ik kan dan thuis weer fit worden op mijn eigen tempo, terwijl ik in de buurt van de baby kan blijven. In deze blogpost vertel ik je wat meer over het huren van fitnessapparatuur en wat de mogelijkheden allemaal zijn.

  Wat is er allemaal te huur? 

  Eigenlijk elk fitnessapparaat wat je je maar kan bedenken is te huur. Van crosstrainers, hometrainers, loopbanden, ligfietsen, roeitrainers, trilplaten tot krachtstations. Kies het fitnessapparaat wat het beste bij jou past. Wil je een simpel fitnessapparaat zodat je thuis kunt herstellen van een blessure en veel kunt trainen zonder dat je de deur uit hoeft? Dan is het huren van een eenvoudig cardio-apparaat of krachtstation een goed idee. Wil je een fitnessapparaat huren met extra functies zoals het bijhouden van je hartslag, het aantal verbrandde calorieën, of met ingebouwde speciale programma’s? Dan is dat bij veel verhuurders ook mogelijk.

 • Zo vind je het beste verhuurbedrijf

  Op internet zijn heel veel verhuurbedrijven te vinden waar je een fitnessappartuur kan huren. Een handige vergelijkingssite is Huren.nl. Deze website beschikt over de gegevens  van enorm veel verhuurbedrijven, zodat gemakkelijk kan vinden wat jij zoekt. Je typt in wat je wilt huren en vervolgens komt de site met een overzicht van de verhuurbedrijven bij jou in de buurt. De huurprijs per maand wordt netjes aangegeven en bovendien kan je de beoordelingen lezen van mensen die al eens eerder bij het bedrijf hebben gehuurd. Overigens kan je op deze site ook andere producten of diensten vinden. Zo kan je ook vinden waar in de buurt je een partytent of aanhanger kan huren of iets dergelijks.

 • Wat kan je verwachten?

  De meeste fitnessapparaten zijn behoorlijk groot en zwaar zijn, zodat als je ermee aan de slag gaat het apparaat goed stevig blijft staan. Het is daarom handig als een verhuurbedrijf het apparaat kan bezorgen en plaatsen. De meeste verhuurbedrijven doen dit, maar vraag er altijd voor de zekerheid even naar. Op deze manier hoef je alleen maar de plek aan te wijzen waar het apparaat mag komen te staan. Er zijn zelf verhuurbedrijven die je een kort lesje geven over hoe je het apparaat het beste kunt instellen en gebruiken. Om je een indicatie te geven van de kosten: een crosstrainer kan je huren vanaf ongeveer €18,50 per maand. Dit is natuurlijk wel voor het meest eenvoudige apparaat. Houd verder rekening met een eventuele waarborgsom en bezorgkosten. 

 • Het kopen van je gehuurde fitnessapparaat

  Bij veel verhuurders van fitnessapparaten heb je de optie het fitnessapparaat over te nemen. Dat kan enorm handig zijn als je bijvoorbeeld niet zeker weet of je voldoende gebruik gaat maken van het apparaat of als je niet zeker weet of het gekozen fitnessapparaat wel voldoet aan je verwachtingen. Na het fitnessapparaat een tijd uitgeprobeerd te hebben, kan je altijd nog beslissen of je het wilt aankopen. In veel gevallen wordt de betaalde huursom dan in mindering gebracht op de verkoopprijs. Je betaald op deze manier dus niet meer dan dat je zou betalen wanneer je het fitnessapparaat direct had gekocht.

  Lijkt het jou wat op een fitnessapparaat te gaan huren? En voor welk fitnessapparaat zou jij dan kiezen?

  Bron foto: Flickr.com


 • 3 Reacties

  Wat handig zeg, nooit aan gedacht zoiets te huren

  Reageer

  Wat een goed idee en nog betaalbaar ook!

  Reageer

  Goed artikel zeker iets aan gehad.

  Reageer