• Al in eerdere artikelen schreef ik over de dvd-workouts van Jillian Michaels. Ik ben best wel fan van haar workouts en heb meerdere fitnessdvd’s van haar. Haar workouts zijn pittig, maar super leuk om te doen. Bovendien duren ze vaak niet langer dan 30 minuten. Body Revolution is Jillian Michaels nieuwste dvd-reeks en is volgens mij haar antwoord op populaire fitnessprogramma’s als P90X en Insanity. Net als deze laatste fitnessprogramma’s claimt Body Revolution dat na afronding van het programma je lichaam volledig getransformeerd zal zijn. Naast de workouts wordt ook een maaltijdplan geleverd.  De workouts duren gemiddeld 20 tot 30 minuten. Je doet de oefeningen gewoon thuis achter de tv en zijn dus makkelijk in je dagelijkse leven in te passen. Andere dvd’s van Jillian Michaels kocht ik altijd via Amazon.uk.co, maar de nieuwe workout-reeks van Jillian Michaels Body Revolution is gewoon te bestellen via www.telsell.com. Super handig voor degenen die liever de dvd’s via een Nederlandse website in huis halen.

  Body Revolution van Jillian Michaels is een intensief fitnessprogramma van 90 dagen dat is onderverdeeld in 3 fasen. Elke fase duurt 1 maand bestaat uit 1 cardio training en 4 ‘metabolic trainings’. De cardio trainingen zien op het verbeteren van je uithoudingsvermogen. De metabolic of metabolische trainingen houden in dat met intervallen wordt gewerkt die achter elkaar plaatsvinden. Er doet bijvoorbeeld 1 minuut buikspieroefeningen, direct daarna 2 minuten een oefening voor de benen (terwijl je buikspieren even uitrusten) en dan weer 1 minuut buikspieroefeningen. Enzovoorts. Na afronding van iedere fase wordt de trainingsroutine een beetje opgeschroefd, zodat je steeds uitgedaagd wordt. Wel handig is dat voor elke oefening een lichtere en een zwaardere variant bestaat, zodat iedereen op elk fitnessniveau mee kan doen.

  Als je Jillian Michaels Body Revolution bij Tell Sell besteld, wordt naast de 15 dvd’s het volgende meegeleverd:

  • ‘Fat Burning’ maaltijdplan voor tijdens het 90 dagen fitnessprogramma
  • ‘Kick Start your Metabolism’ maaltijdplan voor na afronding van het fitnessprogramma om je gewicht te behouden
  • 1 weerstandsband
  • 90 dagen dagboek waarin je je eetpatroon en je fitnessactiviteiten bijhoudt
  • Fitness gids met tips en kalender

  Het pakket kost nu tijdelijk €119 in plaats van €129 bij www.telsell.com. Voor het fitnessprogramma heb je nog wel gewichtjes c.q. dumbells nodig.