• Wat later deze week dan eigenlijk gepland: een nieuwe 'My life in pictures'! Afgelopen week was mijn 31e week van de zwangerschap. Ik blijf het zeggen, maar wat gaat de tijd snel! Het einde van de zwangerschap is in zicht en ga steeds meer toe leven naar de bevalling. Spannende tijden! :D

  • Afgelopen week begon eindelijk weer mijn cursus zwangerschapsyoga na een lange zomerstop. Blij dat het weer begonnen is, want ik heb er echt heel veel aan! Binnenkort een blogpost over mijn ervaringen!

  • Het lijkt wel alsof de herfst al is begonnen met alle regen die afgelopen week gevallen is. Ik ben eerlijk gezegd wel een beetje blij dat het wat is afgekoeld, want zwanger zijn en hitte zijn wat mij betreft geen goede combinatie. Met regenachtig weer heb ik altijd extra de drang om het gezellig te maken in huis (of zal het nesteldrang zijn?). Kaarsjes aan, gezellig op de bank, maar ook: de verse geur van cupcakes! Van de week maakte ik cupcakes met amandel en witte chocolade nibs! Ik heb er heel wat mensen blij mee kunnen maken. Gelukkig maar, want om ze nou allemaal alleen op te eten is een beetje te veel van het goede :)

  • Al vanaf het begin van mijn zwangerschap word ik gedurende de nacht wel een paar keer wakker. Omdat ik naar de toilet moet of omdat de kleine aan het trappelen is. Maar de laatste dagen merk ik nog meer dan voorheen dat ik 's nachts niet lekker lig. Op mijn buik valt natuurlijk sowieso niet meer te liggen en als ik op m'n rug lig, dan krijg ik het gevoel dat ik geen lucht meer krijg. De enige optie die overblijft is op m'n zij liggen. Helaas dat mijn schouders alleen zo protesteren als ik er te lang op lig. Ach ja, het hoort erbij..

  • De meeste spullen voor de baby hebben we inmiddels binnen. Een aantal dingen hebben we gekocht, maar we hebben ook veel dingen kunnen overnemen van familie en vrienden. Waar ik nog over twijfel is de aanschaf van een draagdoek of draagzak. Op vakantie in Mallorca zagen we heel veel ouders met een draagdoek of draagzak lopen. In Nederland heb ik het nog niet zo heel veel gezien. Toch lijkt het me heel fijn je kindje tegen je aan te kunnen dragen. Bovendien verkopen ze zulke hippe modellen tegenwoordig! De prijzen van draagdoeken en draagzakken zijn alleen niet mis, dus je wilt geen miskoop doen. Bovenstaande modellen van Mai Tai, Little Frog en Girasol vind ik heel mooi! Verder las ik ook goede verhalen over de draagzakken van Ergobaby. Zijn hier moeders die een draagdoek of draagzak gebruiken voor hun kind?

  • Afgelopen zondag was mijn moeder jarig en dat hebben we gevierd met een uitgebreide brunch! Zelf gemaakte broodjes, huzarensalade, paling, rosbief... Wat een luxe! We hebben dan ook heerlijk genoten! Jammer dat ik alleen niet van de paling en rosbief heb kunnen proeven door mijn zwangerschap ;)

    Dat was mijn afgelopen week! Aankomende week heb ik via de verloskundigenpraktijk waar ik loop twee informatieavonden: één over de bevalling en één over het geven van borstvoeding. Ik ben benieuwd!