• Life update: ik ben weer zwanger (week 18)

  17 mrt 2016 | Overig
 • Het is nog nooit zo lang stil geweest rondom Fitness Chicks, maar dat is niet zonder reden. Er zijn de afgelopen maanden heel wat dingen veranderd in mijn leven en dit heeft ervoor gezorgd dat ik helaas heel weinig tijd had om aan deze geliefde blog te werken. Daar gaat gelukkig verandering in komen! Ik barst van de ideeën voor nieuwe blogposts die ik met jullie wil delen. Vandaag beginnen we met een life update: hoe gaat het mij op sportief en persoonlijk vlak? Wat heeft me de afgelopen maanden bezig gehouden? En wat kunnen jullie de komende weken verwachten van deze blog? Lees snel verder!

 • Joehoeee!!! Ik ben weer zwanger!!! Eindelijk deel ik het blijde nieuws ook online. Inmiddels ben ik alweer 18 weken zwanger, wat betekent dat ik midden augustus 2016 ben uitgerekend. Een zomerkindje! Super leuk! Rond de eerste verjaardag van Ezra begonnen Leonard en ik na te denken over het uitbreiden van ons gezinnetje. Het gezinsleven samen met Ezra bevalt ons heel goed en we zouden het super leuk vinden om Ezra te laten opgroeien met een broertje of zusje. Toen de beslissing genomen was om voor een tweede kindje te gaan, ging het eigenlijk heel snel. Wat een geluk! Inmiddels hebben we van ons tweede kindje twee echo's gehad. De eerste echo was rond 8 weken zwangerschap en de tweede echo was rond 12 weken zwangerschap. Alles ziet er goed uit! Volgende week hebben we de 20 weken echo en dan horen we of het een jongetje of meisje is. Super spannend!

 • Een aantal maanden geleden heb ik één van mijn grote dromen werkelijkheid gemaakt. Ik ben begonnen met een eigen baby kledinglijn, genaamd: Hey BB. Een kledinglijn voor kindjes tot en met 2 jaar gemaakt van 100% biologisch katoen met moderne simpele designs. Natuurlijk, er bestaan al tig kinderkledingmerken, maar na de geboorte van Ezra bleek al snel dat ik qua kleding niet kon vinden wat ik zocht. Ik houd van de ‘rustige’ Scandinavische look, die je terugziet in moderne interieurs. Veel zwart, wit, geometrische designs en een beetje retro. Dit is ook waar Hey BB voor een groot deel op is geïnspireerd. Bovendien merkte ik dat veel kleertjes helemaal niet makkelijk aan en uit te trekken zijn, doordat kleding bijvoorbeeld niet goed mee rekte of niet comfortabel zat door bijvoorbeeld een te strakke elastieken band. Al deze mama-ervaringen heb ik meegenomen bij de het opstarten van Hey BB. De kleding van Hey BB is gemaakt van 100% biologisch katoen met een hoog stretch gehalte. De kleding is verder zo ontworpen dat je baby er lekker in kan slapen, kruipen, ravotten en natuurlijk… papa en mama knuffelen! Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden, dus neem zeker een kijkje in de Hey BB webshop!

 • Sporten en zwanger: waarom het er niet van komt

  Hoewel ik tijdens de zwangerschap van Ezra nog wekenlang fanatiek sportte, is dat tijdens deze zwangerschap anders gesteld. Angela de ‘fitmom’, is een beetje uit het zicht verdwenen. Voor nu dan. Ik zal geen smoesjes of excuses verzinnen voor mijn spijbelen, maar zal gewoon vertellen hoe het gelopen is. 

  Al vrij aan het begin van deze zwangerschap begon vermoeidheid en misselijkheid op te spelen. Dit samen met Leonard's drukbezette baan en de doordeweekse zorg voor Ezra, leidt het er vaak toe dat ik geen puf heb om nog regelmatig te sporten. De tijd die ik heb gebruik ik vaak om te rusten. Eigenlijk wel zonde en ik baal er soms ook wel van, want ik merk dat mijn conditie gewoon niet meer is wat het geweest is. Als ik nu twee trappen op loop, sta ik echt even een tijdje na te hijgen. Toch ga ik mezelf niet verplichten te sporten en probeer ik rust te pakken wanneer ik daar behoefte heb. Voor mij voelt dat op dit moment beter, dan mezelf forceren te gaan sporten.

  Het enige waar ik wel strikt in ben is om dagelijks minimaal een half uurtje te wandelen met Ezra. Soms maken we een lange wandeling in het Amsterdamse Bos, maar vaak genoeg wandelen we ook een stukje in de wijk, doen we even wat boodschappen en maken we een kleine toeristische route. Speciale sportschoenen trek ik hier niet voor aan, mijn doordeweekse schoenen van Sacha lenen zich prima voor mijn wandelingetjes. Wel heb ik sinds kort de Jawbone UP stappenteller, om de motivatie erin te houden.

  Verder ben ik ook weer begonnen met de zwangerschapsyoga van Tara Lee op dvd. Tijdens de zwangerschap van Ezra heb ik van deze dvd ook veel gebruik gemaakt en de oefeningen geven me veel verlichting tijdens de zwangerschap. Wandelen gecombineerd met yoga doen me goed, geven me een ontspannen gevoel zonder verplichtingen en geven me ook rust. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn met Ezra en maak gewoon lekker gebruik van die momentjes samen om in beweging te zijn. En na de zwangerschap? Dan ga ik weer (net als de vorige keer) mijn wens voor borstvoeding geven voortzetten, langzaam het sporten weer oppakken en dan hoop ik dat de kilootjes weer net zo makkelijk eraf gaan als de vorige keer. En lukt dat niet? Dan is dat ook goed, zolang ik doe waar ik me prettig bij voel.


 • 1 Reactie

  terug zwanger, gefeliciteerd! en een eigen kledinglijn, wow, en leuke kleertjes, ik save in ieder geval al de link!

  Reageer