• Wellicht dat je hem wel kent: de 7 minute workout app voor je smartphone. Er zijn verschillende versies te downloaden. Ik heb zelf de versie van Perigee een tijd lang gebruikt, maar volgens mij lijken de apps heel veel op elkaar. Inmiddels zijn de workouts met mijn hoog zwangere buik te zwaar geworden. Toch wil ik jullie niet onthouden van mijn ervaringen met de 7 minute workout app. Want werkt het nou echt? Welke doelen zijn allemaal te behalen met een workout van slechts 7 minuten per dag?

  Hoe de 7 minute workout app werkt

  De populariteit van de app ligt hem duidelijk in zijn eenvoud! De bedoeling is dat je elke dag een korte workout doet van 7 minuten. Tijdens deze 7 minuten durende workout doe je 12 oefeningen van steeds 30 seconden. Je kan oefeningen verwachten als jumping jacks, wall sitts, push ups en crunches. Om de workouts te doen heb je bijna niets nodig: een stoel en eventueel een handdoek om jezelf even droog te maken tussen de oefeningen door. Tussen de oefeningen door krijg je steeds 10 seconden rust om je voor te bereiden op de volgende oefening. 

  Zoals je op de afbeelding hierboven kan zien is de app opgedeeld in 4 tabbladen: workout, learn, achievements en track.

  Door naar het tabblad 'workout' te gaan kan je starten met een workout. Je kan eventueel het aantal circuits aanpassen, zodat je niet een workout doet van 1 x 7 minuten, maar een workout van 2 x 7 minuten of  3 x 7 minuten. Verder kan je de stem van de instructeur aanpassen die je tijdens de workout begeleidt. Je kan bijvoorbeeld kiezen tussen een drill sergeant, kung-fu master, cheerleader of hippie!

  Door naar het tabblad 'learn' te gaan kan je zien hoe de oefeningen precies uitgevoerd moeten worden. Er wordt een plaatje laten zien hoe de oefening er precies uitziet en er staat een korte duidelijke omschrijving van de oefening aangegeven.

  Door naar het tabblad 'achievements' te gaan kan je zien welke doelstellingen je met de app behaald hebt en welke je nog allemaal kan bereiken. Bovenaan staat een balkje aangegeven, die vol loopt naarmate je meer workouts gedaan hebt. Wanneer je net start met de workouts zal je worden aangeduid als een beginner, maar al snel kan je je opwerken naar atleet status. Voorbeelden van andere doelstellingen die je kan behalen zijn:

  • Unbreak My Heart: behaal deze doelstelling door minder dan 3 workouts per maand te missen;
  • Creating A Habit: behaal deze doelstelling door de challenge tenminste 3 maanden achtereen aan te gaan.

  Tenslotte heb je het tabblad 'track'. In dit tabblad kan je je vorderingen zien en bijhouden. Je kan in principe drie hartjes scoren die bovenaan het scherm staan weergegeven, maar als je een workout mist dan verlies je één hartje. Verder kan je zien hoeveel procent je van de totale challenge al hebt volbracht en kan je op de kalender bijhouden, welke dagen je een workout hebt gedaan en eventueel hoeveel circuits. Als je een keer een andere workout hebt gedaan, je bent bijvoorbeeld gaan hardlopen of je hebt een lesje gevolgd bij een sportschool, dan kan je dit ook in de app aangeven. De app zal de workout dan ook gewoon aanmerken als een workout. Er gaat dan bijvoorbeeld gaan hartje bovenaan het scherm verloren. 

 • Mijn ervaringen met de 7 minute workout app

  Ik ben heel tevreden met de app en heb er dan ook een lange tijd gebruik van gemaakt! Het is vooral heel gemakkelijk omdat je de workouts echt overal kan doen: gewoon thuis in de slaapkamer, in een park, of op het strand. Alleen voor de oefeningen step-ups en triceps dips heb je een stoel nodig, maar als je in de buitenlucht bent dan kan je de stoel ook heel goed vervangen door een trapje/hekje of iets dergelijks. 

  Wat ik ook heel fijn vind aan de app is dat je niet persé elke dag een workout hoeft te doen, maar ook kan vervangen voor een andere workout. Dit vind ik echt ideaal, want ik vind het fijn om verschillende workouts met elkaar af te wisselen. Als ik bijvoorbeeld getennist heb of een rondje heb hard gelopen, dan kan ik dat gewoon in de app aangeven. 

  De app die ik gebruikt heb, zorgt voor extra motivatie doordat je elke maand nieuwe workouts kunt 'unlocken', wat betekent dat je toegang krijgt tot nieuwe workouts waar je eerder nog niet bij kon. Dit zorgt ervoor dat de app ook leuk blijft als je hem al een tijdje gebruikt.

  De 7 minute workout is voor iedereen geschikt, omdat je zelf bepaalt hoeveel herhalingen je doet per oefening. De bedoeling is dat de intensiteit per oefening ongeveer op 8 ligt bij een schaal van 1 tot 10. Ook al is de worktout best zwaar, het is goed vol te houden omdat het echt slechts 7 minuten is. Daarnaast helpt het ook dat de instructeur je tijdens de workout blijft motiveren en bij elke oefening zegt wanneer er nog maar 10 seconden te gaan zijn.

  Heb jij al workouts gedaan met de 7 minute workout app en hoe bevalt de app jou? Of ben je van plan te gaan starten met de app?


 • 9 Reacties

  Lijkt me echt wat voor mij! Ik ga hem ook eens proberen denk ik :)

  Reageer

  Klinkt leuk ik ken deze app nog niet. Vooral het unlocken van dingen werkt wel motiverend!

  Reageer

  Ooooh dit is mss wel appje voor mij dan :).. Meeste vind ik gewoon te ingewikkeld soms..

  Reageer

  Ik ben ook erg tevreden met deze app, het handige is dat je het echt overal kan doen en aangezien het maar 7 minuutjes is, gaat het excuus 'ik heb geen tijd' niet op ;-)

  Reageer

  Hoi! Ik ben een beetje research aan het doen naar de app, want ik heb m nu meer dan een maand gebruikt en je zou elke volgende maand een nieuwe random workout moeten krijgen, maar die heb ik dus niet gekregen. Ik zit nu in mijn tweede maand en zou graag willen weten wat ik verkeerd heb gedaan of wat ik moet doen voor een nieuwe workout! Kun jij me helpen?

  Reageer

  je moet wel een maand aan een stuk actief zijn (dwz geen enkele workout missen - dus een maand lang elke dag workout doen) en dan krijg je na die maand een extra workout dacht ik

  Reageer

  Hoi Phil Als je een hartje verliest krijg je geen random workout uit de maand workout want ik had een keer een hartje verloren en toen kreeg ik geen workout van de maand en als je dus geen hartje verliest krijg ne een random workout ik hoop dat je het snapt

  Reageer

  Hey! Ik was even aan het twijfelen welke app ik moest downloaden voor de 7 minutes workout maar deze is hem nu geworden. Dankjewel voor de goede uitleg! Precies wat ik zocht! Groetjes!

  Reageer

  Ik ben ook zeker heel tevreden en blij met de app!

  Reageer