• Eén van mijn laatste aanwinsten op het gebied van fitness dvd's is de Ultimate Box Set van Jillian Michaels. Ik had al een aantal workout dvd's van Jilllan Michaels, maar ik was weer toe aan iets nieuws om weer 'back in shape' te komen na mijn zwangerschap. Kort gezegd zijn deze dvd's behoorlijk pittig. De workouts kon ik 6 weken na mijn bevalling nog niet aan, maar nu ik enigzins mijn conditie weer heb opgebouwd zijn deze dvd's echt mijn favoriet. De workouts van deze Box Set vind ik kort gezegd echt fantastisch. Er zit heel veel variatie in de workouts en na afloop van elke workout voel je echt dat je wat gedaan hebt.

  De Jillian Michaels - The Ultimate Box Set is wat voor jou als:

  • je op zoek bent naar een intensieve workout
  • geen standaard workout oefeningen wil, maar in shape wil komen met oefeningen die geïnspireerd zijn op sporten als yoga en kickboxen.
  • je al een redelijke conditie hebt (voor beginners raad ik eerder de 30 Day Shred van Jillian Michaels  aan)
 • Tai Chi is een bewegingsvorm waarbij je opeenvolgende vloeiende bewegingen maakt komende uit de Chinese vechtkunst. Het is een rustige workout, ideaal voor dagen dat je je lichaam weer wilt opladen. Tai Chi staat erom bekent stress te verminderen, de flexibiliteit van je lichaam te verbeteren en je focus en uithoudingsvermogen te versterken.

  Als absolute beginner van Tai Chi vind ik de workout van Tiffany Chen niet heel makkelijk. De oefeningen worden langzaam uitgevoerd, maar terwijl Tiffany de Tai Chi oefeningen uitvoert draait de camera om haar heen. Dit zorgt bij mij voor verwarring hoe ze haar armen en benen precies beweegt en welke kant ze die opdraait. De eerste keren dat je de Tai Chi workout van Tiffany doet is het daarom vooral veel kijken en een beetje aanmodderen. Nu ik de bewegingen beter ken, vind ik het heel leuk om deze workout te doen.

  Step-by-Step Tai Chi with Tiffany Chen is wat voor jou als:

  • je op zoek bent naar een workout die je lichaam op een rustige, gecontroleerde manier versterkt.
  • de bewegingen uit de chinese vechtkunst je inspireert.
  • je geduld hebt de oefeningen onder de knie te krijgen.
 • Een goude oude op het gebied van fitness dvd's zijn de Perfectly Fit dvd's van Claudia Schiffer. Deze dvd's zijn vooral heel handig als je bepaalde spiergroepen wil aanpakken. De dvd's zijn onderverdeeld in secties. Als je bijvoorbeeld specifiek je bilspieren wil versterken of je lage rugspieren, dan kan je dat gedeelte van de dvd opzoeken en de bijbehorende oefeningen doen.

  De Claudia Schiffer - Upper & Lower body workout zijn wat voor jou als:

  • je op zoek bent naar specifieke oefeningen om bepaalde gedeeltes van het lichaam te versterken.
  • je gewrichten niet te veel belasten en op zoek bent naar met name grondoefeningen.
 • Eén van mijn andere favoriete dvd's van Jillian Michaels is de six week six-pack workout. Deze dvd's richt zich met name op de buikspieren. Net zoals de andere workouts van Jillian heeft deze workout lekker het tempo er in zitten. Na één workout ben je echt kapot! Jillian is een echte 'driller' en zorgt ervoor dat je tijdens de workout niet verslapt.

  Jillian Michaels - 6 Week Six-Pack is wat voor jou als:

  • je op zoek bent naar een intensieve workout, die zich met name richt op de buikspieren.
  • andere buikspieroefeningen wil proberen, dan de normale crunches
 • Deze workout dvd van Davina heb ik eigenlijk al een tijdje niet gedaan, maar is toch een vermelding waard. Toen ik zwanger was en vlak na mijn bevalling heb ik namelijk ontzettend veel gehad aan deze dvd. De oefeningen die Davina aandraagt zijn niet al te zwaar en heel geschikt als al wat verder in je zwangerschap bent of net bevallen bent. 

  Davina - My Pre & Post Natal Workouts is wat voor jou als:

  • je zwanger bent of net bevallen en op zoek bent naar een workout die je lekker thuis kan doen

  Alle genoemde dvd's in dit artikel heb ik besteld bij Amazon.co.uk, behalve de dvd's van Claudia Schiffer. Deze dvd's heb ik besteld via Bol.com.