• Ik heb een nieuwe buddy, die ik 24 uur per dag bij me heb: de Withings Pulse activity tracker. De Withings Pulse helpt je bewuster te maken van hoe je leeft. Beweeg je voldoende? Krijg je voldoende slaap? Wat is je hartslag onder stressvolle omstandigheden? En hoe zit het met je voedingspatroon? Ik heb de Withings Pulse activity tracker nu twee weken in gebruik en ik zal met je delen wat ik er tot nu toe van vind.

 • Mijn eerste indruk van de Withings Pulse

  Bij binnenkomst van de Withings Pulse is het formaat van de activity tracker eigenlijk het eerste wat opvalt. Wat is hij klein! Het apparaatje meet slechts 43 x 22 x 8 millimeter en weegt niet meer dan 8 gram. Hij komt verder heel 'clean' over. Duidelijk, overzichtelijk, zonder poespas. Daar houd ik wel van! Er zit één knop aan de bovenkant waarmee je het schermpje kan oplichten. Het schermpje is een touchscreen, zodat je swipend je behaalde gegevens kan opvragen. Tenslotte zit er aan de achterkant nog de hartslagmeter, die je hartslag meet door je vinger er op te leggen. De Withings Pulse komt verder met een clip, een slaappolsbandje en een usb-kabel.

 • Hoe werkt de Withings Pulse?

  Via het touchscreen van het apparaat kan je alle verzamelde gegevens opvragen. De Withings Pulse toont het aantal stappen die je die dag gezet hebt, de aantal meters die je geklommen hebt (met bijvoorbeeld traplopen), de afstand die je afgelegd hebt, het aantal calorieën die je verbruikt hebt, je hartslag, je nachtrust en tenslotte de tijd. Je kan via het touchscreen ook door je geschiedenis browsen, maar wil je echt inzicht in je resultaten dan kan je het beste de Withings app raadplegen. Via bluetooth worden al je resultaten naar je iPhone of Android toestel gesynchroniseerd.  

 • Mijn twee weken met de Withings Pulse

  Volgens trendwatchers is het digitaliseren, analyseren en optimaliseren van je dagelijkse activiteiten de toekomst. Ik had nog nooit eerder een activity tracker gebruikt, dus ik was er echt heel erg benieuwd naar! De Withings Pulse maakt je inderdaad bewuster van je dagelijkse activiteiten. Meerdere keren per dag kijk ik even op de app of ik al richting de aanbevolen 10.000 stappen ben gekomen. Dit blijkt nog best wel moeilijk. Vooral omdat ik gewoon een kantoorbaan heb, waar je meerdere uren per dag op een stoel zit. Het is mij helaas dan ook niet gelukt om alle dagen aan de 10.000 stappen te komen.

  Een groot voordeel van de Withings Pulse vind ik dat hij zo klein is (alhoewel je hem ook wel weer makkelijk kan kwijtraken). Hij is niet opvallend zichtbaar voor anderen en je merkt bijna niet dat je apparaatje bij je draagt. Meestal draag ik hem bij me met de meegeleverde clip, maar je kan hem ook heel gemakkelijk in een borstzakje stoppen of iets dergelijks.

 • Ook het slapen met de Withings Pulse ging me goed af. Ik was een beetje bang dat het polsbandje zou irriteren 's nachts, maar dat viel reuze mee. Het bandje is van zacht stof gemaakt en de Withings Pulse weegt ook haast niets. Je merkt er dus haast niets van. Als je wakker wordt begroet de Withings Pulse je met een goedemorgen en laat je zien hoeveel procent van de aanbevolen uren slaap je hebt behaald.

  Tenslotte was ik natuurlijk heel erg benieuwd hoe de Withings Pulse zou werken met de Runkeeper app. Dit werkt prima. Na een rondje hardlopen geeft de Withings app heel nauwkeurig aan welke afstand je hebt gelopen, hoeveel minuten je gelopen hebt, je verbruikte calorieën en de snelheid waarmee je gelopen hebt. 

  Al met al ben ik heel blij met deze nieuwe gadget. De Withings Pulse is voor €99,95 te koop via de website van Withings of de Apple Store.