• Nu op het museumplein: Immersive Fitness

  10 sep 2014 | Sport Tips
 • Vanochtend mocht ik aanwezig zijn bij de lancering van een héél gaaf project! In een enorme fitnessbox op het Museumplein in Amsterdam wordt door Reebok en Les Mills fitnessworkshops gegeven, waarbij gebruik wordt gemaakt van een 360 graden bioscoopscherm en live muziek. In deze blogpost schreef ik al eerder over dit project. Omdat ik op dit moment 35 weken zwanger ben kon ik helaas niet mee doen aan de workshops. Echt heel jammer! Gelukkig kon ik als toeschouwer wel even mee kijken met de spinning workshop. Een ding kan ik je mee geven: ik kon m'n ogen bijna niet geloven. Wat is dit gaaf zeg!!

 • Na een korte toespraak van Les Mills JR. himself, de bedenker van Immersive Fitness, mochten we de fitnessbox in. Zodra je in de fitnessbox stapt, begeef je je in een soort realiteit geworden spel. Door het 360 graden cinema scherm en de oorverdovende muziek worden groepsfitness workout getransformeerd tot een fitness ervaring die ik eerder echt niet voor mogelijk had gehouden. Het is zo ontzettend gaaf! Je moet het echt meemaken om precies te begrijpen wat ik bedoel, maar onderstaande foto's geven je denk ik wel een enig idee.

 • Na afloop van de workshop werden we getrakteerd op een lekkere brunch. Ik nam een smoothie en een paleo cakeje. De paleo cake was echt super lekker! Die ga ik zeker nog eens proberen zelf te maken.

 • Immersive Fitness is een heel nieuw concept en het is daarom helaas nog niet in de reguliere fitness scholen te volgen. Juist daarom is het zo uniek dat Amsterdam tot één van de steden is verkozen om tijdelijk een pop up fitnessbox op te zetten, waar Immersive Fitness workshop te volgen zijn. Alleen de steden Londen, Stockholm en Berlijn hebben onlangs de fitnessbox op bezoek gehad en de box zal nog langsgaan in Parijs en Milaan. Als je in de buurt van het Museumplein bent, zou ik daarom zeker aanraden om eens een kijkje te nemen. Meer informatie over het Immersive Fitness project kan je vinden op theprojectamsterdam.nl


 • 2 Reacties

  Ik was ook aanwezig vanmorgen en deed wel mee met de RPM les. Wat een ervaring, heel cool! Jammer dat je niet mee kon doen maar het is voor een heel goed doel. :-)

  Reageer

  Wat ontzettend gaaf! Dit lijkt me echt heel leuk om te doen. Leuke blog ook heb je :) Ik ga je blog zeker in de gaten houden!

  Reageer