• Fitnessen zonder abonnement bij een sportschool

  8 jul 2014 | Sport Tips

 • Betaal voor wat je gebruikt. Dat klinkt misschien logisch, maar maandelijks betalen duizenden mensen een fitnessabonnement waar te weinig gebruik van gemaakt wordt. Ben je ziek of ben je met vakantie? Je fitnessabonnement loopt vaak gewoon door. Zonde! Gelukkig is er een uitstekend alternatief: de prepaid fitness kaart van OneFit. Ik denk dat het betalen per bezoek aan de sportschool echt de toekomst is op het gebied van fitness. Met de prepaid kaart van OneFit  kunt echt bij honderden sportscholen terecht, waardoor je kan fitnessen waar en wanneer jij wilt. In deze blogpost vertel ik je meer over OneFit en heb ik een kortingscode van maar liefst 15% voor je op een prepaid kaart van OneFit (bovenop bestaande kortingen)!

  De nadelen van een abonnement

  Misschien denk je dat een abonnement bij een sportschool een goede ‘stok achter de deur’ is; de druk om te gaan fitnessen is er omdat je je abonnementsgeld al betaald hebt. Het tegendeel is echter waar: de ervaring leert dat het voor de meeste mensen niet zo werkt. Het aantal mensen dat na een jaar hun fitnessabonnement opzegt omdat ze er te weinig gebruik van maken is énorm. Regelmatig sporten lukt het best als je er lol in hebt. Afwisseling door samen met anderen te gaan sporten en het volgen van verschillende groepslessen maakt sporten vaak leuker. Ik zelf vind het fijn om de ene keer te gaan tennissen of te gaan hardlopen en de andere keer een bezoek te brengen aan de sportschool. Omdat ik daardoor niet wekelijks naar de sportschool ga, is een prepaid kaart echt ideaal. Uit onderzoek blijkt overigens ook dat sportschoolbezoekers met een strippenkaart vaker gaan sporten en ook langer bij de sportschool blijven in vergelijking met de leden met een abonnement van sportscholen.

  Hoe werkt de fitness prepaid kaart van OneFit?

  Via de website van OneFit kan je een prepaid kaart bestellen die kunt opladen met credits. De sportscholen die aangesloten zijn bij OneFit hebben allemaal een scanner, waarmee je met je kaart toegang krijgt voor alle faciliteiten van de sportschool. Er is geen tijd verbonden aan je bezoek, dus heb je je kaart eenmaal ingechecked dan kan je zolang in de sportschool blijven als je wilt. Met je prepaid kaart ben je niet gebonden aan één sportschool. Je kan dus verschillende sportscholen uitproberen of de keuze van de sportschool volledig laten afhangen aan jouw wensen. Ben je bijvoorbeeld van plan een uurtje te gaan crosstrainen, dan kan je kiezen voor een basic sportschool. Een bezoek aan een basic sportschool kost over het algemeen minder credits. Ben je op zoek naar een luxere sportschool met zwembad en/of sauna, dan ben je over het algemeen iets meer credits kwijt. Eén credit staat gelijk aan €2,50, maar vanaf 20 credits ontvangtje 10% korting. Je betaalt dan dus € 2,25 per credit. Daarnaast kan je heel makkelijk gratis credits verdienen door je vriendencode te delen met vrienden kennissen of vage bekenden. Ook ontvang je een gratis credit als je je OneFit-account koppelt aan Facebook. Er zijn dus veel verschillende manier om credits te verdienen waardoor je uiterst voordelig kan gaan sporten. Ieder fitnesscentrum bepaalt zelf hoeveel credits er berekend worden per bezoek. Sommige fitnesscentra hebben in de daluren een lagere entreeprijs, meer informatie hierover vind je op de pagina van de sportschool op de site van OneFit. Je kan al een bezoek brengen aan een sportschool vanaf €4,50.

  OneFit-locaties

  OneFit locaties in Nederland

  Als met je prepaid kaart bent ingecheckt bij een sportschool, heb je dezelfde rechten als de vaste leden en kun je dus gebruik maken van het volledige aanbod zonder bijbetaling. Houd er wel rekening mee dat je je voor groepslessen mogelijk vooraf moet inschrijven. Ook kan het zijn dat populaire lessen al volgeboekt zijn. Informeer daarom vooraf bij de receptie van het fitnesscentrum dat je bezoekt of er nog plek is. Voor sommige faciliteiten zal door de sportschool een bijbetaling worden gevraagd zoals dit ook geldt voor vaste leden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van de zonnebank.

  Op de website van OneFit is een overzicht te vinden van alle sportscholen die bij OneFit zijn aangesloten en hoeveel credits een bezoek aan de sportscholen kost. Je kan op de website ook zoeken op een soort groepsles (Zumba, een Les Mills groepsles, etc.), zodat je kan zien welke aangesloten sportscholen die specifieke groepsles aanbiedt.

  Als je een OneFit prepaid kaart bestelt wordt de kaart gratis naar je toegestuurd. Je betaalt dus alleen voor je credits. Bestel je je kaart voor 17.00 uur, dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verstuurd. Het tegoed op je OneFit card is onbeperkt geldig mits je minimaal 1x per jaar op je OneFit account inlogt, een aangesloten fitnesscentrum bezoekt of je prepaid kaart opwaardeert.

  OneFit-prepaid-fitness-card-2

  15% extra korting op je OneFit prepaid kaart

  Lijkt het je wat om een prepaid fitness kaart van OneFit aan te schaffen? Dan heb ik een hele leuke kortingscode voor je! Met de kortingscode ‘fitnesschicks’ (zonder de aanhalingstekens) krijg je maar liefst 15% extra korting op je prepaid kaart (bovenop bestaande kortingen). De korting geldt tot en met 31 augustus 2014.

 • 1 Reactie

  Dit lijkt me echt ideaal! Alleen weet ik niet of mijn sportschool ook aangesloten is en of het voor mij voordeliger is dan een abonnement. Maar even checken dan :)

  Reageer