• Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben is het de afgelopen maanden erg stil geweest op Fitness Chicks. Bijna 8 maanden (!) geleden is mijn allerliefste Ezra geboren en het zoeken naar een nieuwe balans in mijn leven zorgde ervoor dat ik het even rustiger aan moest doen met de blog. Daar gaat vanaf nu verandering in komen, want ik hen het bloggen echt ontzettend gemist! Mijn leven heeft inmiddels een nieuwe ritme gevonden en ik zit weer vol nieuwe ideeën voor Fitness Chicks! Vandaag is het eerst tijd voor een persoonlijke update, want er is een hoop veranderd sinds ik mama ben geworden.

 • Mijn leven als kersverse mama

  De dag dat ik mama werd is echt de mooiste dag van mijn leven. Het gevoel toen ik Ezra voor het eerst in mijn armen had is echt niet te beschrijven. Wat een geluk en wat een hoeveelheid liefde! Mijn leven is enorm veranderd sinds de komst van Ezra. Niet alleen hoe de dagen (en nachten!) eruit zien, ook mijn kijk op het leven veranderd. Prioriteiten liggen heel anders. Ezra staat natuurlijk met stip op nummer één. Je bent veel minder met jezelf bezig en je bent ineens verantwoordelijk voor de zorg van een klein hummeltje. De eerste weken nadat Ezra geboren werd, stonden dan ook alleen maar in het teken van hem. Nu Ezra wat ouder is, kunnen Leonard en ik weer veel meer de dingen die we ook deden voordat Ezra geboren werd. 

 • Sport

  Toen Ezra ongeveer 3 maanden was begon ik weer met sporten. Dat klinkt misschien redelijk laat voor de sportliefhebber die ik ben, maar voor die tijd kon ik werkelijk niet de tijd ervoor vinden. De eerste maanden had Ezra behoorlijk last van buikkrampjes, wat heel wat gebroken nachten heeft opgeleverd. Ook overdag kon Ezra maar moeilijk in slaap komen. Ik ben ieder geval heel blij dat ik het sporten weer heb kunnen oppakken, ook al is het niet zoveel als voorheen. In januari ben ik weer begonnen met tennissen en doe ik af en toe een workout thuis met behulp van een fitness DVD. Daarnaast heb ik ook een aantal lesjes yoga gevolgd bij een sportschool bij mij in de buurt. Ik gebruik hiervoor mijn OneFit kaart. Dat bevalt echt super goed, want op die manier ben ik niet gebonden aan een fitness abonnement en kan ik gaan wanneer het mij uitkomt.

 • Terug op mijn oude gewicht

  Tijdens mijn zwangerschap heb ik nog meer dan anders gelet op mijn eetpatroon. Natuurlijk zondigde ik her en der een patatje, taartje en degelijke, maar over het algemeen zorgde ik voor een gevarieerd gezond menu met veel groente en fruit. Na de bevalling heb ik dat redelijk kunnen voortzetten en dat heeft naar mijn idee echt zijn vruchten afgeworpen. Ik denk dat ik met 6 maanden postpartum weer terug was op mijn gewicht van voor de zwangerschap. Verder wandel ik met Ezra iedere dag zeker een half uur tot drie kwartier en ik denk dat dat ook zeker zijn bijdrage heeft geleverd.

 • Werk

 • Helaas ook minder goed nieuws. Afgelopen jaren werkte ik als jurist bij een van Nederlands grootste sportbonden. Ik heb het hier super naar mijn zin gehad, maar helaas kon mijn contract vanwege een reorganisatie niet verlengd worden. Enorm balen! De zonnige kant van het verhaal is dat ik nu fulltime voor Ezra kan zorgen en daar geniet ik echt enorm van! Zo fijn om zo veel bij hem te kunnen zijn nu hij nog zo klein is. Toch zou ik op den duur wel weer (parttime) aan het werk willen, ook al redden we het financieel prima.

  Tot zover mijn personal update. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust in de comments!


 • 2 Reacties

  Knap dat je alweer op je oude gewicht zit! Ik nog plus een paar kilo, maar ik eet ook nog (veel) te veel. Oeps ;-). Sporten deed ik ook net als jij al met drie maanden, heerlijk even geen mamma en helemaal losgaan!

  Reageer

  Knap dat je alweer op je oude gewicht zit! Ik nog plus een paar kilo, maar ik eet ook nog (veel) te veel. Oeps ;-). Sporten deed ik ook net als jij al met drie maanden, heerlijk even geen mamma en helemaal losgaan!

  Reageer