• The Project - Immersive Fitness Amsterdam

  21 aug 2014 | Sport Tips
 • Er komt een nieuw, futuristisch workout concept naar het Museumplein in Amsterdam toe! Ik ben echt super benieuwd naar deze nieuwe vorm van fitness die binnenkort door Reebok en groepsles specialist Les Mills wordt gelanceerd op het Museumplein. Het lijkt me zo ontzettend gaaf! In een speciale high-tech fitness box kan je workouts volgen, waar je wordt omringd door een 360 graden bioscoopscherm met live muziek. Volgens mij bestaat er geen andere manier om intenser een workout te beleven! Kijk even naar onderstaand filmpje om een indruk te krijgen:

 • Volgens Reebok en Les Mills zullen fitness en technologie in de toekomst steeds meer met elkaar verweven zijn. Mensen verlangen steeds meer dat elke workout een belevenis is. Met Immersive Fitness wordt een spelelement aan iedere workout toegevoegd en begeef je je in een andere wereld. Stel je voor dat je squats doet om vliegende objecten in een virtuele hindernisbaan te ontwijken; of dat je voorwerpen van je af moet stoten die van een afstand naar je toe geslingerd worden. Lijkt dat je niet super gaaf?!

 • Les Mills jr. die het concept mede bedacht heeft zegt het volgende: “Immersive Fitness is een revolutie. Het is een totaal nieuw fitness concept waarbij groepslessen een hele nieuwe, visuele dimensie krijgen. De groep bevindt zich in een ruimte vol special effects. Het is alsof je in een videogame zit: naast de lekkerste muziek en beste choreografie worden er nu visuele elementen aan je workout toegevoegd. Deze nieuwe stap is te vergelijken met het revolutionaire moment waarop Les Mills muziek ging toevoegen aan fitness, jaren geleden. We verwachten er heel veel van!”

 • Reebok en Les Mills toeren met het nieuwste fitness concept 'The Project - Immersive Fitness' door vijf Europese steden. 10, 11 en 12 september is Amsterdam aan de beurt en staat de fitness box op het Museumplein.

  Om deel te nemen aan een workshop betaal je een ticket fee van €12,50 voor 1 workshop en €7,50 voor iedere extra workshop. Er zijn in totaal 3 workshops die je kan volgen:

  • The Trip (RPM): Een fietsles, maar niet zoals je die gewend bent. Je beklimt de flank van een super steile gletsjer. Je fietst door een futuristische stad. Je sprint over een digitale velodrome en rijdt vervolgens lekker rustig verder terwijl de zon over het water om je heen ondergaat.
  • Bodycombat / The Grit Immersive: Een snoeiharde 30-minuten-mix van martial arts bewegingen en High Intensity Interval Training (HIIT). In de martial arts nummers krijg je de kans om een ruimteschip kapot te schoppen. Buk voor laaghangende verkeersborden, sla tegemoetkomende auto's en laat ze ontploffen.
  • Bodyjam / Bodybalance Immersive: Muziek en dans in combinatie met nieuwe yoga, in een hemelse les van 30 minuten – maak je klaar om te bewegen en te stretchen. Voel de beats en zie de muziek. Het voelt als een 'immersive' tent op een muziekfestival, maar iedereen danst samen. Maak het af met nieuwe yoga om je lichaam en geest te stretchen.

  Voor tickets en meer informatie over 'The Project - Immersive Fitness' van Les Mills en Reebok ga je naar WWW.THEPROJECTAMSTERDAM.NL.

  Ik ga er zeker weten heen! Jij ook?