• Al een hele tijd geleden zag ik op verschillende blogs de #ProjectPositief tag voorbij komen. Ondanks dat het een wat oudere tag is, ga ik de vragen vandaag toch voor je beantwoorden. Ik vind het namelijk een ontzettend leuke tag. Wat is mijn favoriete quote, welke droom zou ik willen realiseren en waar ben ik trots op? Lees verder voor mijn antwoord op deze vragen en nog veel meer.

 • Er zijn wat mij betreft echt ontzettend veel inspirerende quotes. Een goede quote zet je aan het denken, geeft je energie en haalt het beste uit jezelf naar boven. Mijn favoriete quote is deze van Erin Hanson: 'What if I fall?' .... 'Oh darling, but what if you fly?'. Ik vind het een ontzettend mooie quote, omdat hij je aanzet tot de verbeelding. Het kind is bang om te vallen, maar de ouder moedigt het kind aan en zegt: maar wat als je vliegt? Waag de sprong! Natuurlijk kan je niet echt vliegen, maar een kind zal denken 'Ja, wat als ik zou vliegen! Dat zou gaaf zijn!' De quote zet je ertoe weer als een kind te denken. Misschien dat je in eerste instantie bang bent een bepaalde stap te nemen, maar het is belangrijk uitdagingen niet uit de weg te gaan. Alleen op deze manier maak je dingen mee, die je anders misschien niet voor mogelijk had gehouden.

 • Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!

  Het is belangrijk om in het leven doelen te hebben. Een van mijn grootste dromen is een aantal maanden geleden uitgekomen. Samen met Leonard hebben we met de komst van Ezra een gezinnetje gesticht. Ik geniet er echt enorm van! In de toekomst zouden we het gezin graag willen uitbreiden, maar voor nu zijn even alle pijlen gericht op Ezra.

  Een ander doel of droom van mij is om met deze blog nog succesvoller te worden. Ik ben blij met de bezoekersaantallen die ik op dit moment trek, maar het zou me echt te gek lijken als ik financieel gezien me een aantal dagen in de week echt kan toeleggen op de blog.

  Tenslotte zou ik later nog een aantal verre reizen willen maken. De situatie is er op dit moment niet naar, omdat Ezra nog erg klein is, maar ik zou heel graag nog een keer naar Zuid-Afrika willen en Indonesië.

 • Geluk zit 'm in heel veel dingen. Grote dingen, maar juist ook veel kleine dingen. 's Ochtends komt Ezra altijd eerst even tussen ons in liggen. Hij is dan altijd enorm vrolijk; lekker lachen en brabbelen. Ahhh, daar word ik echt gelukkig van. Maar ook: dicht tegen Leonard aan kruipen en samen een filmpje kijken in ons zelf opgeknapte huis, een terrasje pakken in de zon of even tijd voor mezelf met een tijdschriftje in bad. Heerlijk!

 • Wie kan jou ontzettend opvrolijken?

  Dat is (gelukkig!) niet voorbehouden aan één iemand. Ezra natuurlijk sowieso. Ik hoef maar naar hem te kijken en ik ben helemaal happy. Leonard is echt mijn soulmate en we kunnen samen echt over van alles praten. Samen nadenken over hoe we het één en ander het beste kunnen aanpakken, het nieuws, dingen die we hebben meegemaakt. Echt alles. Super fijn om een partner te hebben die je begrijpt en naar je luistert. Verder went ik me ook naar mijn moeder en zus voor de meer vrouwendingen ;)

 • Voor wat mogen we je 's nachts wakker maken?

  Ezra maakt ons 's nachts geregeld wakker. Dat is even niet anders. We kunnen onze nachtrust goed gebruiken, dus het liefst slaap ik gewoon door. Verder mogen familie of vrienden me altijd wakker maken als er echt wat aan de hand is.

 • Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?

  Dat was gisteravond. Leonard liet me een foto zien van een serieuze aangelegenheid. Iedereen op de foto keek heel ernstig, maar eigenlijk was het een hele grappige situatie. Ik moest er echt enorm om lachen en ook Leonard vond het super grappig.

 • Op welke prestatie ben je ontzettend trots?

  Ik ben heel trots op de manier waarop Leonard en ik nu leven en hoe we dat bereikt hebben.  We zijn beide serieuze hardwerkende mensen, waardoor we lekker hebben kunnen reizen en nu samen in een heerlijk huis wonen op een plek waar ik altijd al had willen wonen. Samen genieten we van het leven.

 • Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?

  Wees niet bang om fouten te maken. Juist door vallen en opstaan leer je ontzettend veel. Iedereen heeft te maken met tegenvallers in het leven, dat hoort er nou eenmaal bij. Wees trots op de dingen die je bereikt hebt en stel doelen waar jij gelukkig van wordt. Het is jouw leven. Laat andere mensen je geen beperkingen opleggen. Je leeft maar één keer. Geniet ervan!