• Er bestaan tegenwoordig zoveel apps voor de smartphone, dat je door de bomen af en toe het bos niet meer kan zijn. Bij deze daarom een aantal van mijn favoriete apps.

  Gymboss Intervall Timer

 • Gymboss is een hele simpele effectieve applicatie. Deze applicatie kan je namelijk als interval timer gebruiken tijdens je trainingen. Misschien ken je wel de workouts van Bodyrock.tv. Op deze site zijn hele goede workoutvideo’s te bekijken. Tijdens de workouts gebruikt Zuzanna, die de workouts voordoet, altijd een interval timer. De timer geeft door middel van een piep aan wanneer je van oefening moet veranderen. De interval timer kan je daarnaast gebruiken als stopwatch. Op die manier kan je gemakkelijk bijhouden hoeveel herhalingen je gedaan hebt binnen een bepaalde tijd. Downloaden: Gymboss Interval Timer (gratis)

  Calorie Teller

 • CalorieTeller is echt een geweldig goede applicatie om eenvoudig informatie en voedingswaarden te vinden van producten. Daarnaast houd je met de applicatie heel makkelijk je eigen maaltijd-, activiteiten- en gewichtspatroon bij. Het menu van de CalorieTeller is heel eenvoudig. De voedingswaarde van een product kan je vinden via de ‘snel kiezen’ buttons: voedingsmiddelen, restaurants & ketens, populaire merken of huismerken. Al helemaal makkelijk is de barcodescanner. Met deze functie scan je de streepjescode van een product in en de applicatie herkent dan het product en de voedingswaarde ervan (calorieën, vetten, koolhydraten en eiwitten). De applicatie herkent zelfs eigen huismerken van supermarkten! Wanneer je een product gevonden hebt of hebt ingescand, kan je het toevoegen aan je voedingslogboek. Via je voedingslogboek kan je dan heel makkelijk zien wat je gegeten hebt over een bepaalde periode. Met de CalorieTeller heb je tevens toegang tot een activiteitenlogboek om je beweegpatroon bij te houden, een dieetkalender om te zien hoeveel calorieën je geconsumeerd en verbrand hebt en een persoonlijke weegschaal waar je je gewicht kan bijhouden. Tenslotte kan je je account online synchroniseren zodat je ook op de computer overal en altijd toegang hebt tot je gegevens. Downloaden: CalorieTeller (gratis) 

  Nike Training Club

 • In dit artikel schreef ik al eerder over de Nike Training Club. Met Nike Training Club krijg een aangepast trainingsprogramma op je iPhone, iPod Touch of iPad. Met de applicatie pas je je workout aan jouw wensen aan, kan je de bijhorende fitnessvideo’s bekijken en nodig je je vrienden uit om samen te trainen. De workouts worden in vijf typen verdeeld, namelijk: cardio, core, strength, balance en flexibility. De trainingvideo’s  en je trainingsschema zijn overal te bekijken, mits je internetverbinding hebt. Een nadeel van de applicatie is overigens dat je maar één type training per keer kan kiezen: als je bijvoorbeeld voor een cardio workout kiest dan kan je deze niet combineren met strength of één van de andere workouts. Downloaden: Nike Training Club (gratis)

  Adidas MiCoach

 • Adidas MiCoach is een applicatie waarmee je op de iPhone allerlei sporttrainingen kunt doen, zoals: hardlopen, voetbal, basketball, tennis en meer. MiCoach levert trainingsschema’s en geeft gesproken feedback tijdens het beoefenen van de sport. Voor de training kan je bepaalde gegevens invoeren, zoals je gewenste snelheid tijdens een hardlooptraining. Tijdens het lopen vertelt een computerstem of je nog op schema zit. Voor het vastleggen van een afgelegde route wordt gebruikt gemaakt van de gps-ontvanger in je iPhone. Dit geldt tevens voor je snelheid, afstand, hoogteverschillen en dergelijke. Na afloop van je training kun je je resultaten terugzien in staafgrafieken en beoordelingen. Downloaden: Adidas MiCoach (gratis)

  Fitness Pro

 • Fitness Pro is een applicatie waarmee je fitnessoefeningen kunt bekijken, je fitnessactiviteiten kunt vastleggen en je resultaten in de gaten kunt houden. Het unieke aan de applicatie is dat het over meer dan 450 oefeningen beschikt, inclusief uitleg. De oefeningen kun je vervolgens in een persoonlijk trainingschema op te nemen. Wanneer je een bepaalde spiergroep wilt trainen, is er via het tabblad ‘Anatomy’ te zien welke oefeningen daarvoor het meest geschikt zijn. Ook kun je met Fitness Pro je hardlooproutes vastleggen, waarbij je tijdens het lopen gesproken instructies krijgt over je voortgang. Bovendien kunt je je eigen muziek beluisteren tijdens de workout. Downloaden: Fitness Pro (gratis)