• Wat is mijn grootste sportblunder? Sport ik liever alleen of met anderen samen? Vandaag is het tijd voor de Sporty Girl Tag! Deze tag komt van de blog Kelly Caresse. Het zijn allerlei vragen die gaan over sporten en bewegen. Een aantal vragen kwamen al eerder voorbij in de Fit & Healthy Tag, maar de meesten zijn helemaal nieuw. Lees verder voor mijn antwoorden! 

 • Wat voor sport beoefen je/heb je beoefend?

  Al sinds mijn jeugd doe ik aan tennis en zwemmen. Later is daar ook hardlopen bijgekomen, maar ik heb het altijd leuk gevonden nieuwe sporten te beoefenen en mijn horizon te verbreden. Waar vroeger veel meiden uit mijn klas een hekel hadden aan gym, was het mijn favoriete vak. Slagbal, over toestellen klimmen, de strijd aangaan met andere kinderen. Super leuk vond ik dat. In mijn studiejaren kon je voor weinig geld lid worden van een sportschool en ik heb toen meerdere groepslessen geprobeerd. Tai Bo, Pilates, Zumba, en nog veel veel meer. Op dit moment doe ik liever mijn fitnessoefeningen thuis, dan in de sportschool. Maar af en toe een groepsles vind ik nog steeds wel leuk.

  Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?

  Op dit moment ben ik hoog zwanger, dus sport ik een stuk minder dan ik normaal gesproken deed. Op maandagavond heb ik mijn vaste uurtje zwangerschapsyoga die ik volg met andere zwangeren. Verder probeer ik thuis elke dag zwangerschapsoefeningen te doen met een DVD. Dit duurt meestal een half uurtje tot drie kwartier. Jammer genoeg lukt dit niet elke dag, omdat ik toch meer last begin te krijgen van m'n bekken. Tenslotte probeer ik ook nog elke dag een stukje te wandelen.

  Ben je meer van cardio- of meer van krachttraining? Of ben je helemaal zen met balansoefeningen?

  Ik vind dit een hele lastige vraag, omdat ik het eigenlijk alle drie heel leuk vind. Bovendien denk ik dat met een combinatie cardio en kracht het effect van de trainingen het meest versterkt wordt. Ik heb daar eerder al een blogpost over geschreven. Verder ben ik met mijn cursus zwangerschapsyoga eigenlijk pas voor het eerst in aanraking gekomen met balansoefeningen. Juist wanneer je lichaam het wat rustiger aan moet doen, vanwege bijvoorbeeld een blessure of zwangerschap, kunnen balansoefeningen ervoor zorgen dat je je spieren aansterkt of op niveau gehouden worden zonder dat je iets forceert.

  Sport je liever alleen of met anderen samen?

  Uiteindelijk sport ik denk ik liever alleen, terwijl ik het ook heel leuk vind om samen met anderen te sporten. Maar vooral met hardlopen vind ik het bijvoorbeeld fijn om mijn eigen tempo te kunnen bepalen. De uitdaging zit bij mij dan voornamelijk in het verbeteren van je eigen records. Bovendien geeft het me echt even de tijd mijn verstand op nul te zetten, na vaak een hectische dag. 

  Wat doe je als je geen zin hebt om te sporten? Bedenk je liever 100 smoesjes of kun je jezelf toch motiveren?

  Ik zal niet liegen en zeggen dat dat bij mij nooit voorkomt. Nee, ook ik heb dagen dat ik echt geen zin heb om te sporten. Als ik echt geen zin heb gun ik mezelf ook zo'n rustdag. He moet wel leuk blijven! Maar ik weet ook van mezelf dat als ik éénmaal gesport heb, ik altijd heel blij ben dat ik toch gegaan ben. Daarom ga ik meestal toch gewoon. 

  Welke blunder heb jij wel eens gemaakt bij het sporten?

  Een echt grote blunder is me gelukkig al een tijd niet gebeurd. Ik weet nog wel dat ik als kind met schoolzwemmen een keer m'n badpak vergeten was mee te nemen. Ik moest toen in m'n onderbroek zwemmen. Dat vond ik echt helemaal niet leuk, ook al was ik denk ik een jaar of 6.

  Waar kun je je echt aan irriteren tijdens het sporten?

  Het komt gelukkig niet zo heel veel voor, maar het meest irritant is toch zeker als mensen met tennis vals gaan spelen. Of als volwassenen duidelijk niet tegen hun verlies kunnen. Het is zoveel leuker om een wedstrijd sportief af te sluiten. Of je nou wint of verliest!

  Ben je van de sportieve gadgets en hypes?

  Ik kan plotseling heel fan zijn van een gadget: een nieuwe hartslagmeter of stappenteller. De nieuwe gadget wijkt voor een bepaalde periode niet van mijn zijde. Maar hoe snel ik ergens heel fan van kan zijn, zo gauw ben ik het ook weer helemaal vergeten en laat ik het links liggen. Ik denk dat het uiteindelijk ook gewoon gaat om de basics: goede sportschoenen en goede sportkleding die het zweet goed afvoert.


 • 1 Reactie

  Super leuk om te lezen!

  Reageer