• Suikervrije week en EkoPlaza haul

  29 mrt 2016 | Overig
 • Een gezonde levensstijl aanhouden is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn een heleboel 'gezondheidsgoeroe's' die beweren dat als je eenmaal het gezonde pad hebt gekozen, je daar vanzelf niet meer vanaf wil. Daar ben ik er niet één van. Mijn ervaring is dat je steeds weer voor een gezonde levensstijl moet kiezen en dat af en toe 'zondigen' er eenmaal bij hoort. Anders is het gewoonweg niet vol te houden. En we willen ook een beetje genieten van het leven toch? Als de feestdagen aanbreken zijn er voor mij even geen regels meer en geniet ik van wat er op de paastafel staat. Paaseieren, croissantjes, je brood besmeren met roomboter? Ja hoor, doe maar! 

  Na de paasdagen is het weer tijd om de balans recht te zetten. En weet je wat? Na alle lekkernijen tijdens de paasdagen heb ik ook zin om weer een gezonde start te maken! Direct na de paasdagen, dus vanaf vandaag, dinsdag 29 maart, start Ekoplaza de Gezonde Levensstijl Weken en ik heb besloten daar aan mee te doen!

  Voor de Gezonde Leefstijlweken ontwikkelde Ekoplaza met 4 ambassadeurs een serie boekjes waarin iedere expert op zijn/haar manier de voordelen van bewust eten laat zien. De eerste week staat in het teken van 'afkicken van suiker', welke samen met Eva van Zeeland van MissNatural opgezet is.  

  Eva van Zeeland: ‘Wie suikervrij leeft zal merken dat hij of zij energieker is, een betere smaak krijgt en ook wat gewicht zal verliezen. Maar de eerste dagen en weken zal je lichaam eerst moeten afkicken. Noodzakelijk, want een volwassen persoon eet zo´n 24 kilo suiker per jaar.’

  Voor mij geen suikervrij leven, maar een challenge om één week suikervrij te leven. Om mijn suikervrije week kracht bij te zetten, ontving ik van Ekoplaza een boodschappen tas vol producten, om de dagen na pasen gezond van start te gaan. Kijk mee welke producten ik ontving:

 • Van links naar recht:

  Gepelde walnoten van het merk Horizon, Creamed coconut (santen) van het merk Amaizin, Rouge rode wijn van het merk Pure Azul Y Garanza, 92% pure chocolade van het merk Vivani, Pastasaus met gegrilde aubergines van het merk HDBDN, Cafe organico espresso bonen van Simon Levelt, Thaise rode currypasta van Onoff Spices, Groene thee citroen van Piramide, Mayonaise fris zuur van Tons Mosterd, Ghee ayurveda geklaarde boter van Finck Naturkost, Speltvlokken van De Halm, Gedroogde mango stukjes van Ekoplaza, Fruit & nut bite coconut van Rawbite en Tahin sesampasta van TerraSana.

  Ik heb super veel zin in mijn challenge om een week suikervrij te eten. Deze week op deze blog deel ik met jullie een blogpost met super lekkere suikervrije snacks voor tussendoor. Stay tuned!