• We willen alles weten en meten. Heb ik voldoende slaap gehad vannacht? Heb ik vandaag voldoende beweging gehad? Hoeveel calorieën heb ik verbrand en wat zegt dit allemaal over mijn leefpatroon? Met de nieuwste generatie mobiele devices die op het lichaam gedragen worden, de zogenoemde Wearables, kan je dit met gemak allemaal te weten komen.

  Ik ben zelf in het bezit van een activity tracker van Withings. Deze veredelde stappenteller bevalt nog steeds heel goed, maar stiekem ben ik toch aan het kijken voor een nieuwe wearable met meer mogelijkheden. Een wearable die niet alleen je stappen telt, maar echt helemaal geïntegreerd is met mijn smartphone en alles bijhoudt wat ik doe op een dag qua health & lifestyle. Ik ben daarom op zoek gegaan naar de beste smartwatches van dit moment. Dit zijn de smartwatches die mij het meest aanspreken:

 • Apple Watch

  Ten eerste natuurlijk de Apple Watch. Deze smartwatch is de allereerste wearable van Apple. Met de Apple Watch kan je hartslag meten, het heeft een GPS systeem, is waterproof en bovendien kun je al je bewegingsactiviteiten vastleggen in je Health Book. De Apple Watch geeft notificatie door een lichte trilling en ook op het scherm zie je bijvoorbeeld wanneer je volgende workout begint. Het lijkt me een super handige gadget, maar wat het ook heel gaaf maakt is dat er 6 verschillende horlogebandjes zijn die je door middel van een vastklik mechanisme gemakkelijk kunt verwisselen. Je kan hem dus helemaal aanpassen op je outfit van die dag! Ook kun je de wijzerplaat veranderen naar jouw eigen smaak. Digitaal of analoog; aan alles is gedacht! 

  De Apple Watch zal vanaf begin 2015 te koop zijn. De prijs zal vermoedelijk rond de €350 gaan vallen.

 • Pebble Smartwatch

  Een goed alternatief voor de Apple Watch en bovendien een stuk goedkoper is de Pebble Smartwatch. Pebble was de eerste die met het idee van een smartwatch kwam en is het meest succesvolle Kickstarter project aller tijden. Pebble wilde $100.000 ophalen, maar haalde maar liefst $10,2 miljoen op. Sinds kort is de Pebble Smartwatch ook in Nederland verkrijgbaar.

  Door middel van bluetooth staat je Pebble Smartwatch in connectie met je smartphone. Het werkt zowel met iPhone toestellen als Android toestellen. De smartwatch houdt je onder andere op de hoogte je of je nieuwe e-mail hebt, een WhatsApp-berichtje hebt ontvangen en wat er op de agenda staat van die dag. Je telefoon uit je tas halen is haast overbodig geworden! Het grote voordeel van de Pebble is dat het een enorme appstore heeft. Je kan bijvoorbeeld Runkeeper op je Pebble downloaden om je hardlooproute te meten. 

  Voor €129,- heb je al een Pebble om je pols. De stalen versie kost €229,-. 

 • Samsung Galaxy Gear (2 Neo)

  De Samsung Galaxy Gear 2 is alweer de tweede generatie smartwatches van Samsung. Met de laatste vernieuwing van de smartwatch richt Samsung zich net als andere wearables meer op gezondheid en sport. Een uitstekende zet van Samsung! Op de achterkant van de Samsung Galaxy Gear 2 zit er een hartslagsensor verwerkt en de smartwatch beschikt nu ook over een stappenteller, gyroscoop en accelerometer. Zo worden onder meer je snelheid en beweging bijgehouden. De gegevens die worden gemeten zijn uit te wisselen met de S Health-app van je Samsung-toestel. Daarnaast beschikt de smartwatch ook over een eigen muziekspeler waardoor de muziek die op je smartphone staat kan worden bestuurd met de Gear 2. Super handig als je tijdens het sporten je snel even naar het volgende nummer wil gaan!

  De smartwatches van Samsung zijn ook verkrijgbaar in een goedkopere versie, namelijk de Samsung Galaxy Gear 2 Neo. Het verschil met de Gear 2 is dat de Gear 2 Neo niet over een camera beschikt. Alhoewel de camera voornamelijk een hebbedingetje is, is het voor sommige apps wel handig. Zo kan je met de app MyFitnessPall producten scannen, zodat je ze niet handmatig hoeft toe te voegen. De Samsung Galaxy Gear 2 is te koop voor rond de €290 en de Samsung Galaxy Gear 2 Neo voor rond de €190.

 • Waar gaat mijn voorkeur naar uit? Conclusie

  Alles bij elkaar genomen denk ik dat mijn voorkeur op dit moment toch uitgaat naar de Apple Watch. Ten eerste omdat hij gewoon heel mooi is vormgegeven, maar ook omdat ik denk dat deze smartwatch het beste werkt in combinatie met mijn iPhone. De Samsung Galaxy Gear 2 vind ik ook heel gaaf, maar helaas is deze niet te combineren met een iPhone. Had ik een Android toestel gehad, dan zou zeker hier mijn voorkeur naar uit zijn gegaan. De Pebble is een geweldig alternatief, voornamelijk vanwege de prijs. Maar ja, het oog wil ook wat. Ik vind de Pebble persoonlijk een te mannelijke uitstraling hebben. Je loopt toch continu met het ding rond. 

  Mijn voorkeur gaat dus uit naar de Apple Watch. Wel een prijzig ding, die je niet zomaar koopt. Gelukkig heb ik nog voldoende tijd om er over na te denken en er eventueel voor te sparen. Een goede manier om geld te besparen is door over te gaan op een slim sim only abonnement van Simyo. Simyo is namelijk in juni 2014 weer verkozen tot beste mobiele provider door de Consumentenbond.

  Ben jij al in het bezit van een wearable of ben je er van plan één aan te schaffen?


 • 1 Reactie

  Zo'n wearable lijkt me ontzettend handig! x

  Reageer