• Vroeger was ik helemaal geen ontbijter. Geregeld kwam het voor dat ik mijn ontbijt oversloeg; omdat ik haast had of omdat ik zo vroeg op de ochtend nog geen een trek had. Nog steeds vind ik een sneetje brood te droog om de dag mee te beginnen. Toch sla ik het afgelopen jaar haast geen ontbijt meer over en kan ik echt uitkijken naar mijn ontbijt. Mijn ontbijtjes zijn gewoon een stuk lekkerder geworden! Favoriet zijn mijn verse ontbijt smoothies en zelfgemaakte muesli met yoghurt. In deze blogpost laat ik zien hoe ik zelf muesli maak!

 • Aan de slag! Dit zijn de ingrediënten die ik voor deze muesli-mix heb gebruikt:

  • 300 gram havermoutvlokken
  • 3 el olijfolie of andere natuurlijke olie, zoals kokosolie
  • 6 el Maple Syrup of honing
  • een handje zonnebloempitten/pompoenpitten
  • een handje gedroogde banaanschijfjes
  • een handje gepelde amandelen
  • een handje cranberry's 
  • een handje kokosvlokken

  Natuurlijk kan je de ingrediënten zelf samenstellen naar wat jij lekker vindt. Laatst maakte ik bijvoorbeeld een muesli-mix met gedroogde appel schijfjes, rozijnen en kaneel. Super lekker! Net alsof je de ochtend begint met een appeltaartje!

 • Mix alle ingrediënten in een grote kom door elkaar en leg het vervolgens in een zo dun mogelijke laag uit op een bakplaat. De mix moet een nattige substantie hebben. Is de substantie nog te droog, voeg er dan nog wat siroop/honing aan toe.

 • Vervolgens kan de muesli de oven in. De muesli is klaar na 25 minuten op 160 graden Celsius. Schep de muesli op de helft van de tijd even om, zodat alles lekker krokant kan worden.

 • Ik lieg niet als ik zeg dat dit de lekkerste muesli is die ik ooit gegeten heb!


 • 2 Reacties

  Wat een gezellige gezonde manier van ontbijten! Ik neem er te vaak geen moeite voor helaas.

  Reageer

  oh my, die muesli ziet er echt heerlijk uit!

  Reageer