• Ik heb vandaag voor het eerst zelf humus gemaakt. Het is zo enorm lekker dat ik het wel gelijk met jullie moest delen! Humus kan je als broodbeleg gebruiken of smeren op een cracker. Het liefst doe ik er dan nog een plakje tomaat of komkommer bovenop. Heerlijk! Verder kan je het ook als gezonde dipsaus gebruiken met selderiestengels of worteltjes. Lekker als snack!

  De ingrediënten voor zelfgemaakte humus

  • 1 blik kikkererwten – gewoon te koop bij de supermarkt
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels citroensap – ik heb citroensap uit een flesje gebruikt, maar het lekkerste is natuurlijk verse citroensap
  • 2 flinke eetlepels tahin (sesampasta) – ik heb mijn potje tahin bij de biologische winkel vandaan (Eko Plaza). Het is te vinden bij het zoete broodbeleg (chocopasta, pindakaas). Tahin is verder ook te koop bij de Turkse winkel.
  • snufje zout
  • eventueel ter garnering: paprikapoeder en olijfolie
 • Ik heb de humus met de staafmixer gemaakt, maar nog beter is het denk ik om het met een blender te maken. Het wordt namelijk een dikke smeersel en mijn machine had het er wel een beetje moeilijk mee. Voor de bereiding giet je eerst de kikkererwten af. Bewaar hierbij het vocht. Doe de kikkererwten, knoflook, het citroensap, de tahin en wat zout in de machine. Giet er een scheutje vocht bij en pureer het geheel. Voeg eventueel nog wat meer vocht bij, totdat je een gladde puree hebt. Presenteer de humus met wat paprikapoeder en een scheutje olijfolie. Eet smakelijk! 


 • 2 Reacties

  ik weet nog niets over houmous te vertellen

  Reageer

  Supergoed recept, al een paar keer gemaakt met een paar takjes koriander erdoor, bedankt !

  Reageer